UMC St Radboud in ‘Over Leven met Diabetes type 1’

tv televisieIn navolging op de succesvolle reeks `Over Leven met Kanker’, is de NTR een nieuwe serie gestart`Over Leven Met’. Ditmaal is er aandacht voor hersenaandoeningen, diabetes en de ziekte van Alzheimer. Presentatrice Mirelle Marcus volgt patienten in hun thuissituatie en tijdens behandelingen in het ziekenhuis.

Hypo-unawareness
In deze aflevering staan twee patienten met diabetes type 1 van het UMC St Radboud centraal. Beiden hebben ze last van `hypo-unawareness’, dat wil zeggen dat ze een aanval van een te lage bloedsuiker niet of niet goed voelen aankomen. Bij de afdeling Interne Geneeskunde wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van hypo-unawareness bij volwassenen met diabetes type 1. Een jonge man wordt gevolgd tijdens dit onderzoek.

De tweede patient is een negenjarig meisje, dat onder behandeling is bij het Kinder Diabetes Centrum Nijmegen (KDCN), een initiatief van het UMC St Radboud en het CWZ. Zij wordt gevolgd tijdens een polibezoek en een groepsspel over omgaan met diabetes.

Zie voor meer informatie ook: www.diabetesfonds.nl