Veel animo voor huidcontrole

huidkankerOp zaterdag 25 mei was het Nationale Huidkankerdag. De polikliniek Dermatologie van Meander Medisch Centrum hield die dag een inloopspreekuur, waar volop gebruik van werd gemaakt. De drie aanwezige dermatologen hadden de handen vol aan het controleren van de huid van negentig bezoekers.

Bijna een op de drie van de onderzochte mensen werd na de controle doorverwezen naar de huisarts. Daarmee is het belang duidelijk geworden van regelmatige huidcontrole. Hoe eerder verdachte plekjes worden ontdekt, des te groter is de kans dat huidkanker te voorkomen of tijdig te behandelen is.

Naast huidcontrole was er ook voorlichting over verstandig zonnen. Acht assistentes zorgden voor informatie over dit onderwerp en deelden folders uit aan de bezoekers, die allen ruim de tijd hadden om vragen te stellen en zeer te spreken waren over het inloopspreekuur.

De huid beschermen tegen de zon is belangrijk bij het voorkomen van huidkanker. Vooral zonverbranding kan schadelijk zijn. Tegelijk hebben mensen de zon ook nodig voor de aanmaak van Vitamine D in de huid, een hormoon dat onder meer goed is voor sterke botten en bescherming tegen ziektes. Door geleidelijk de huid te laten wennen aan de zon voorkom je zonverbranding en maakt de huid toch de benodigde vitamine D aan. Kijk op www.meandermc.nl/dermatologie voor tips over verstandig zonnen.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.  Meander staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 van 2012.

www.meandermedischcentrum.nl Twitter: @MeanderMC