Havenziekenhuis opent nieuw scopiecentrum

Het Havenziekenhuis beschikt sinds kort over een splinternieuw, modern en uitstekend geoutilleerd endoscopiecentrum waar patiënten terecht kunnen voor onderzoeken van bijvoorbeeld maag, darmen of longen. Het nieuwe scopiecentrum biedt korte wacht-tijden en snellere, verbeterde doorlooptijden voor patiënten. Na een inwerkperiode van twee maanden draait het scopiecentrum inmiddels op volle sterkte.

Het nieuwe centrum heeft twee keer zoveel capaciteit als de oude scopieafdeling. Het is patiëntvriendelijk opgezet en biedt meer licht en comfort. Ook is er een speciale uitslaapkamer binnen het centrum, waardoor poliklinische patiënten gedurende hun dagbehandeling op het scopiecentrum zelf kunnen verblijven. Er is een centrale reinigings- en desinfectieruimte die voorzien is van de nieuwste technologie.RKeus_20130118_8895
De wachttijd voor een colonoscopie is door de capaciteitsverdubbeling aanmerkelijk verkort. Op dit moment kunnen patiënten binnen een week terecht voor een colonoscopie en binnen twee weken voor een gastroscopie en sigmoscopie (darmonderzoeken).
Het nieuwe scopiecentrum van het Havenziekenhuis voorziet ook in de verwachte toename van het aantal scopieën na de start van het landelijke bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Recente artikelen