Fraude niet aan de orde, verhaal cardiologie Brandpunt Reporter ongefundeerd

0
496

Zoals wij gelijk na de uitzending “Hart voor de zaak” van Brandpunt Reporter al meldde wordt nu ook door de minister van VWS gemeld. De uitzending van Brandpunt bevat geen bewijs voor de feiten die ze wilden aantone. De tip dat er is gefraudeerd met medische hulpmiddelen in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes en Vlissingen komt van een niet te verifiëren anonieme tip.  Dat zei minister Schippers in de Tweede Kamer na vragen van SP-Tweede Kamerlid Leijten. Om een evenwichtig en waarheidsgetrouw beeld van de situatie te krijgen kunt u het beste het volledige interview met Umans bekijken.

De SP heeft vandaag mondelinge Kamervragen gesteld over de uitzending Hart voor de Zaak, in de uitzending werd, onjuist,  de indruk gewekt dat cardiologen in het ziekenhuis veel geld op strijken door veel duurdere medische hulpmiddelen voor hartpatiënten in te zetten dan nodig. Schippers bevestigde dat er is geen bewijs is voor gesjoemel met duurdere middelen. fraudefraude“Het gaat om een anonieme melding, het is moeilijk te achterhalen wat waar is.” Ook wees Schippers erop dat cardiologen zelf niet betrokken zijn bij de aanschaf van middelen, maar dat dit via inkopers en medewerkers van de financiële administratie verloopt. Schippers wees verder op de medische gedragscode hulpmiddelen die eerder is afgesproken en deze zomer voor ligt bij ziekenhuizen en artsen. “Dat is een grote stap” aldus Schippers.