Fraude niet aan de orde, verhaal cardiologie Brandpunt Reporter ongefundeerd

Array

Zoals wij gelijk na de uitzending “Hart voor de zaak” van Brandpunt Reporter al meldde wordt nu ook door de minister van VWS gemeld. De uitzending van Brandpunt bevat geen bewijs voor de feiten die ze wilden aantone. De tip dat er is gefraudeerd met medische hulpmiddelen in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes en Vlissingen komt van een niet te verifiëren anonieme tip.  Dat zei minister Schippers in de Tweede Kamer na vragen van SP-Tweede Kamerlid Leijten. Om een evenwichtig en waarheidsgetrouw beeld van de situatie te krijgen kunt u het beste het volledige interview met Umans bekijken.

De SP heeft vandaag mondelinge Kamervragen gesteld over de uitzending Hart voor de Zaak, in de uitzending werd, onjuist,  de indruk gewekt dat cardiologen in het ziekenhuis veel geld op strijken door veel duurdere medische hulpmiddelen voor hartpatiënten in te zetten dan nodig. Schippers bevestigde dat er is geen bewijs is voor gesjoemel met duurdere middelen. fraudefraude“Het gaat om een anonieme melding, het is moeilijk te achterhalen wat waar is.” Ook wees Schippers erop dat cardiologen zelf niet betrokken zijn bij de aanschaf van middelen, maar dat dit via inkopers en medewerkers van de financiële administratie verloopt. Schippers wees verder op de medische gedragscode hulpmiddelen die eerder is afgesproken en deze zomer voor ligt bij ziekenhuizen en artsen. “Dat is een grote stap” aldus Schippers.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen