Voor 20e keer ISCOMS voor internationale studenten in UMCG

studentenISCOMS wordt voor de 20e keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in Europa. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren er hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.

 Bekende sprekers tijdens het congres zijn de internationaal vermaarde toponderzoekers Matti Mintz van de Tel Aviv University en William E. Cohn van het Texas Heart Institute. Professor Matti Mintz is bezig met het ontwikkelen van een hersenchip die de functie van patiënten met bijvoorbeeld een herseninfarct weer zou kunnen herstellen. Dr. WIlliam E. Cohn heeft voor het eerst een artificieel hart getransplanteerd en komt hierover vertellen. De studenten kunnen na de beide lezingen met deze onderzoekers in discussie gaan.

Het ISCOMS biedt studenten uit de hele wereld een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek. Daarnaast zijn er tal van workshops.  Op 5 juni is er voor de congresgangers voor de eerste keer de mogelijkheid een live-operatie bij te wonen in het UMCG. Verder is er een royaal en uitgebreid sociaal programma.

Meer informatie is te vinden op www.iscoms.com. Daar is ook een filmpje te zien met oproepen van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker en cabaretier Youp van ’t Hek om ISCOMS te bezoeken.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen