Europese wetenschapstop slaat handen ineen

Array

Barcelona/Brussel/Amsterdam, 31 mei 2013 – Eergisteren vond in Barcelona de officiële lancering plaats van EU-LIFE, een alliantie van tien Europese topinstituten op het gebied van de life sciences. Het gezamenlijke doel is het creëren van een klimaat waarin excellente onderzoekers het beste uit zichzelf kunnen halen. Het Antoni van Leeuwenhoek is de Nederlandse vertegenwoordiger.

Door krachten te bundelen, kennis te delen en samen op te trekken op het gebied van wervingsbeleid menen tien onderzoeksinstituten van naam het Europese onderzoek een stap verder te kunnen brengen. In een sterk competitief veld en in slechte economische tijden is samenwerking geboden, zo menen zij.

onderzoek researchMet de lancering van EU-LIFE moeten de instituten aantrekkelijker worden voor topstudenten uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Zo komen er aantrekkelijke opleidingsprogramma’s voor postdocs en promovendi en zullen de instituten gezamenlijk congressen organiseren, speciaal voor jonge onderzoekers.

De lancering vindt plaats in het Centre for Genomic Regulation in Barcelona. Naast dit Spaanse instituut en het Antoni van Leeuwenhoek zijn ook het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (België), Institut Curie (Frankrijk), het Max Delbrück Center for Molecular Medicine (Duitsland), Istituto Europeo di Oncologia (Italië), Fundaçao Calouste Gulbenkian (Portugal), het Research Center for Molecular Medicine of the Austrian Academy of Science (Oostenrijk), het Central European Institute of Technology (Tsjechië) en het Institute for Molecular Medicine Finland (Finland) in de alliantie vertegenwoordigd.

Bron: AVL

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen