Genomineerde apps Health app award 2013 bekend

Genomineerde apps Health app award 2013 bekend
De jury van de Health app award heeft tien apps genomineerd voor de Health app award 2013, de grootste Nederlandse prijs voor medische apps. De winnaar wordt bekend gemaakt op 19 juni, tijdens het congres Apps4Health in Eindhoven.

De genomineerde apps maken niet alleen kans op de prestigieuze juryprijs, maar ook op een publieksprijs. De aanwezigen op het Apps4Healthcongres bepalen wie de publieksprijs in ontvangst neemt.

De genomineerde apps zijn:

Uitvoerige beoordelingen
Ruim vierhonderd artsen, andere zorgverleners en patiënten hebben de jury geholpen bij het maken van een selectie door medische apps te beoordelen op Artsennet. De kwaliteit van de ingezonden beoordelingen was dit jaar opvallend hoog. De meeste van deze reviews zijn bij de betreffende appbeschrijving in de Apprubriek op Artsennet geplaatst. De jury heeft de beoordelingen meegenomen in haar beraad en heeft zelf apps getest en beoordeeld.

Beoordelingen
Artsen, andere zorgverleners en patiënten kunnen vanaf vandaag de genomineerde apps alsnog reviewen via een speciaal formulier. De Artsennetredactie plaatst de serieuze reviews op de site. Artsen kunnen overigens altijd een appreview schrijven na inloggen op Artsennet.

Apps4Health
De Health app award 2013 wordt op 19 juni uitgereikt tijdens het Apps4Health-congres in Eindhoven. Op dit congres praten interessante sprekers over appontwikkelingen in de zorg. Bovendien bepaalt het publiek van Apps4Health welke van de genomineerde apps de publieksprijs wint. De makers van alle genomineerde apps krijgen de kans om het publiek voor zich te winnen met een Pecha Kucha en kunnen in de pauzes hun app laten zien aan de aanwezigen.

Twitter
U kunt de Health app award 2013 volgen op Twitter via #HAPP13.

Health app award
De Health app award 2013 is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. Artsennet is de grootste onafhankelijke medische portal in Nederland. In 2011 is Artsennet gestart met het verzamelen van diverse medische apps die artsen kunnen reviewen. MedicalPHIT is een onafhankelijk adviesbureau voor IT in de zorg en organiseert het Apps4Healthcongres op 19 juni.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen