Sportloket helpt revalidanten in beweging te blijven

Op dinsdag 4 juni is bij Tolbrug Specialistische Revalidatie in ’s-Hertogenbosch het Sportloket geopend. Bij het Sportloket kunnen revalidanten aan het einde van hun revalidatieperiode terecht voor een persoonlijk sport- en beweegadvies. Doel is om tot een actievere levensstijl te komen. Het Sportloket is een samenwerkingsproject van Tolbrug Specialistische Revalidatie en ’S-PORT, een initiatief van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Het sportloket is een initiatief van Gehandicapten Sport Nederland en is in totaal bij 18 revalidatiecentra van start gegaan. Frank van Eijkeren, fysiotherapeut en projectleider: “Dit project past in de visie van Tolbrug Specialistische Revalidatie om de revalidant zo goed mogelijk actief deel te laten nemen aan de maatschappij. De revalidant krijgt inzicht in hoe hij of zij in beweging kan komen, maar vooral ook in beweging kan blijven. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid. Bewegen verbetert de conditie en helpt om de sociale contacten te vergroten.”

 

Aangeboden diensten
Het Sportloket wordt bemand door een bewegingsagoog van Tolbrug Specialistische Revalidatie of een sportconsulent van de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Samen met de consulent bekijkt de revalidant hoe een actieve levensstijl in het dagelijks leven kan worden gerealiseerd. Ook is er aandacht voor sport en bewegen als vrijetijdsbesteding en heeft de consulent informatie over geschikte mogelijkheden bij de revalidant in de buurt. Om te zorgen dat de gemaakte keuze van de revalidant een succes wordt, begeleidt het Sportloket de revalidant na afloop van het revalidatietraject telefonisch.Sport

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen