Máxima Medisch Centrum ontwikkelt verder als gezond en gastvrij ziekenhuis

Steeds meer vrouwen kiezen voor Vrouw Moeder Kind-centrum
Máxima Medisch Centrum (MMC) is een gezonde organisatie; zowel met betrekking tot kwaliteit van zorg als in financiële zin. Bovendien kiezen steeds meer moeders voor het moderne Vrouw Moeder Kind-centrum, blijkt uit het jaarbericht van het ziekenhuis over 2012.

 

Uitstekende kwaliteit: een veilig gevoel

MMC voert een actief beleid om de kwaliteit van zorg continu verder te verbeteren. De patiënt geeft MMC gemiddeld ruim een acht, zo blijkt uit patiënttevredenheidsonderzoek. De bejegening en verzorging door verpleegkundigen scoorde hierin afgelopen jaar het hoogst. Ook de maaltijden en de bezoektijden werden heel positief beoordeeld door patiënten. Het ziekenhuis, zo bleek in 2012, behoort tot de meest gastvrije ziekenhuizen in Nederland.MMC

Om de kwaliteit van zorg te beoordelen maakt MMC gebruik van onafhankelijke audits. MMC heeft als eerste ziekenhuis in regio Eindhoven een dubbele NIAZ-accreditatie gekregen. Zowel de zorg voor mensen met kanker als de instellingsbrede zorg werd door het NIAZ instituut en het IKNL accreditatiewaardig gevonden. Dit bekent dat de zorg die op MMC locaties Eindhoven en Veldhoven geleverd wordt bijzonder goede kwaliteit heeft en veilig is.

Bovendien is MMC volgens de consumentenbond koploper in diabeteszorg, is het een ‘babyfriendly hospital’ volgens de Wereld gezondheids organisatie (WHO) en heeft het kwaliteitskeurmerken voor borstkankerzorg en vaatzorg gekregen. Volgens Mednet heeft MMC de meeste top-specialisten aan boord en Elsevier oordeelde dat MMC bij de beste ziekenhuizen van Nederland hoort.

 

Financieel gezond resultaat

Máxima Medisch Centrum behaalde in 2012 een positief resultaat van € 2.9 miljoen. Hiermee voldoet het ziekenhuis aan de financiële beleidsdoelstelling van het jaarlijks exploitatie resultaat van tussen de 1-2 procent.

 

Het ziekenhuis uit Eindhoven /Veldhoven zag het aantal opnamen iets teruggelopen, van 25.012 opnamen in 2011 naar 24.769 opnamen in 2012. Het aantal dagbehandelingen is echter gestegen van 41.094 in 2011 naar 42.082 in 2012. Deze toename is vooral te zien bij longgeneeskunde, chirurgie, kindergeneeskunde en dermatologie. Een verklaring voor deze trend ligt mogelijk in de toename van het aantal kijkbuisoperaties waardoor mensen steeds korter in een ziekenhuisbed liggen en dus eerder naar huis kunnen.

 

Vrouwen kiezen voor Vrouw Moeder Kind-centrum

Moeders blijken voor zowel zichzelf als hun kinderen te kiezen voor het moderne Vrouw Moeder Kind-centrum in Veldhoven, dat in 2012 feestelijk werd geopend door toenmalig HKH Prinses Máxima. Het nieuwe gebouw en het gezinsgerichte karakter van de zorg zorgde ervoor dat de verloskunde van MMC tegen de landelijke trend in groeide naar ruim 2200 bevallingen in 2012. In 2012 zijn 405 baby’s opgenomen op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU), een belangrijke voorziening voor de topreferente functie van het ziekenhuis waarvoor mensen van ver buiten de regio naar het ziekenhuis komen.

 

MMC Eindhoven klaar voor de toekomst
In 2012 is gestart met de ingrijpende revitalisering van de locatie Eindhoven waardoor patiënten de komende 15 jaar weer in een moderne omgeving voor medisch specialistische zorg terecht kunnen.

Vernieuwde verpleegafdelingen en poliklinieken worden eind 2013 opgeleverd. Patiënten en bezoekers kunnen sinds het begin van dit jaar al genieten van de nieuwe centrale hal.

Bron: MMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen