Patiënten van het Havenziekenhuis dagje gratis met de Waterbus

Array

Patiënten die opgenomen worden in het Havenziekenhuis krijgen bij hun vertrek uit het ziekenhuis een gratis dagkaart voor de Waterbus die dagelijks tussen Rotterdam en Dordrecht en in de Drechtsteden vaart. Ook de medewerkers van het Havenziekenhuis ontvangen een ‘ervaarkaart’. De Waterbus onderzoekt of een uitbreiding van het netwerk met onder meer een halte aan de kade voor het Havenziekenhuis mogelijk is. Nog dit jaar verwacht men de uitkomst van dit onderzoek. Om patiënten en medewerkers alvast kennis te laten maken met de Waterbus ontvangen zij het aanbod van een gratis dagkaart.

 De heer Van der Pijl was blij verrast toen hij de ‘ervaarkaart’ kreeg

De heer Van der Pijl was blij verrast toen hij als eerste patiënt een dagkaart voor de Waterbus ontving: “Ik ga er zeker gebruik van maken en met mijn vrouw een tochtje op het water maken. Ze had de Waterbus al eens gezien vanaf de Spido.”
De Waterbus wordt zowel recreatief als voor woon-werk verkeer gebruikt. Nu al kunnen mensen naar Rotterdam reizen via de halte Rotterdam Erasmusbrug. Medewerkers van het Havenziekenhuis die in één van de gebieden met een Waterbus-halte wonen kunnen de boot gratis een week uitproberen voor hun woon-werk-verkeer.
Havenziekenhuis-directeur Cor Calis hoopt dat de halte aan de kade voor het Havenzieken-huis gerealiseerd kan worden. “Dat zou een mooie aanvulling zijn voor de bereikbaarheid van ons ziekenhuis. Patiënten en bezoekers kunnen ons nu al goed bereiken via de metrohalte bij het Oostplein die vlakbij is. Als ze met de auto komen kunnen ze gratis parkeren bij Tropicana aan de overkant. Ook is er de gratis parkeer- en metroservice van en naar het ziekenhuis via onze shuttle De Sleeptros.
Men kan nu ook al via Waterbus-halte Erasmusbrug en de fiets naar ons toekomen maar een halte van de Waterbus voor patiënten, bezoekers én medewerkers direct aan de kade voor het Havenziekenhuis zou helemaal ideaal zijn.”

 

Recente artikelen