`Bezuiniging op thuiszorg laat zorgkosten juist stijgen’

thuiszorgVolgens SP-Kamerlid Renske Leijten zullen de voorgestelde bezuinigingen op de thuiszorg het tegenovergestelde bereiken van wat het kabinet wil. Dat zei ze op de grote zorgmanifestatie in het Oosterpark in Amsterdam. `Net als bij de gevangenisplannen van Teeven zal deze bezuiniging geen bezuiniging blijken te zijn. Het kabinetsplan zit vol fouten. Met minder thuiszorg zullen mensen eerder naar een verpleeghuis gaan. Dat is duurder en minder prettig voor mensen die graag thuis willen blijven wonen.’

Leijten was zaterdag samen met SP-leider Emile Roemer aanwezig bij de door vakbond Abvakabo georganiseerde manifestatie tegen de bezuinigingen op de (thuis)zorg. Als gevolg van de kabinetsplannen zullen 170 duizend mensen hun zorg kwijt raken. Ook verliezen 50 duizend werknemers in de thuiszorg hun baan omdat gemeenten wel de verantwoordelijkheid voor de thuiszorg maar niet het benodigde budget krijgen.

Vandaag praat de Tweede Kamer over de bezuinigingsvoorstellen van het kabinet.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen