Meten, weten en gezamenlijk verbeteren

Array

Zorgaanbieders, patiënten, verzekeraars en beleidsmakers hebben behoefte aan inzicht in uitkomsten van zorg. Samen met zorgaanbieders, patiëntverenigingen en wetenschappelijke organisaties is Achmea daarom met het programma Kwaliteit van Zorg actief op zoek naar antwoorden op deze vragen. Met het programma Kwaliteit van Zorg willen we uitkomsten van zorg meetbaar maken.
De laatste jaren is flink ingezet op belangrijke proces- en structuurverbeteringen in de zorg; behandelketens, slimme routing, strakke protocollen. thermometerAllemaal goed, zolang de patiënt erop vooruitgaat. Maar hoe weten we dat de patiënt erop vooruit gaat? Hoe maken we de zorg transparant op uitkomsten? Wat betekent dat voor de rol van een zorgverzekeraar en de rol van de zorgaanbieder? Hoe kunnen we deze uitkomsten gebruiken om met elkaar de zorg in Nederland te verbeteren?

Deze en andere vragen worden door zorgprofessionals beantwoord in het magazine van het programma Kwaliteit van Zorg meten, weten en gezamenlijk verbeteren.

Bron: Achmea

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen