Opnieuw belangrijke schenking aan Urologie Jeroen Bosch Ziekenhuis

3D 3 DDe vakgroep Urologie ontvangt opnieuw 50.000 euro van een tevreden patiënt. De gulle gever die graag onbekend wil blijven,  is zeer te spreken over de goede begeleiding en het eerlijke advies dat hij in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kreeg.  De patiënt was hier zo blij mee, dat hij zijn dank wilde tonen. Hij kwam op het idee door het krantenbericht eerder dit jaar over de eerste schenking van 50.000 euro. Hopelijk doet dit goede voorbeeld opnieuw goed volgen!

De Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontvangt een bedrag van € 50.000 dat is bestemd voor de maatschap Urologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De eerdere gift is aangewend voor de aanschaf van een 3D navigatiesysteem waarmee tumoren in de prostaat beter op te sporen zijn. Dankzij de tweede gift, kan deze apparatuur worden uitgebreid. Koppeling van MRI beelden van de prostaat aan het 3Dnavigatiesysteem is straks mogelijk. Uroloog Bart Schrier: “Door het driedimensionale beeld dat we met dit systeem krijgen, is beter zichtbaar waar we de biopten moeten nemen en de kans dat we tumoren missen minder groot, zeker als de MRI beelden worden toegevoegd. Het is beter mogelijk te bepalen waar de tumor zich precies bevindt en hoe groot deze is. Op basis van deze gegevens bepaal je of je afwacht, opereert of bestraalt. In het geval van een operatie weet je precies waar de tumor zit en kun je veel gerichter te werk gaan.”

STZ-Expertisecentrum
Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Ziekenhuis Amstelland zijn de enige twee ziekenhuizen in Nederland die over een dergelijk systeem beschikken. De vakgroep Urologie is verantwoordelijk voor het STZ-expertisecentrum Robotondersteunde minimaal invasieve urologische chirurgie. Dat betekent dat bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis professionals werken, die erkende unieke kennis en/of vaardigheden hebben in dit specifieke aandoeningsgebied en die sterk betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek. Een STZ-expertisecentrum levert expertise aan patiënten in een gebied dat veel groter is dan het gangbare verzorgingsgebied voor het ziekenhuis.

Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis
De Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis werft fondsen om projecten mogelijk te maken die het verblijf van patiënten, bezoekers en medewerkers in het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis veraangenamen. Mensen die het ziekenhuis een goed hart toedragen, kunnen Vriend worden voor vast bedrag per maand of jaar óf een eenmalige schenking doen. Ook organiseert de Stichting bijzondere evenementen met als doel fondsen te werven, zoals het tweejaarlijkse Jeroen Bosch Gala. Dankzij de Stichting beschikt het ziekenhuis over een kinderwebsite www.halloziekenhuis.nl , negen familiekamers, wisselexposities voor kunst en vele andere extra voorzieningen op de afdeling Oncologie, Dialyse en andere afdelingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen