Tien ziekenhuizen genomineerd voor titel ‘Meest patientvriendelijke ziekenhuis’

leidse-onderwijsprijsTien ziekenhuizen zijn vandaag genomineerd voor de titel ‘Meest patientvriendelijke ziekenhuis’. Op vrijdag 21 juni aanstaande wordt bekend wie de winnaar is. Dan is de opvolger bekend van het Ikazia ziekenhuis uit Rotterdam, de winnaar van vorig jaar (en nu opnieuw genomineerd).

Deze publieksprijs is een initiatief van ZorgkaartNederland.nl, de grootste reviewsite voor de zorg. De waarderingen op deze site vormen de basis voor de uitslag.

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):
o Deventer Ziekenhuis
o Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten
o Ikazia ziekenhuis
o Leids Universitair Medisch Centrum
o Maxima Medisch Centrum
o Refaja Ziekenhuis
o Rijnland Ziekenhuis
o Rijnstate Arnhem
o Saxenburgh Groep, Roepcke-Zweers Ziekenhuis
o SJG Weert

Beoordeling
Om de patientvriendelijkheid van de ziekenhuizen te beoordelen is gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland. Alle ziekenhuizen in Nederland met meer dan 100 waarderingen zijn meegenomen in de beoordeling. Hierbij tellen ook de waarderingen per specialist mee. Op basis hiervan
wordt een top 10 samengesteld. De uitslag wordt vastgesteld in samenwerking met MarketResponse, een van de toonaangevende research consultancy bureaus in Nederland. Patienten beoordelen de ziekenhuizen op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de
behandeling en de accommodatie.

Uitreiking
De prijs wordt uitgereikt door Wilna Wind, directeur van patientenfederatie NPCF, samen met uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum initiatiefnemer van ZorgkaartNederland.nl. Dit gebeurt tijdens het relatie-event van ZorgkaartNederland in de Jaarbeurs in Utrecht (als onderdeel van het DigitaleZorgEvent).
Bron: Neuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen