App MemoMedic genomineerd voor Health App Award 2013

appsMedicijnwekker en Persoonlijk Medisch Dossier op de smartphone
De App MemoMedic is genomineerd voor de Health App Award 2013. De 10 meest opmerkelijke, effectieve en vernieuwende Apps in de zorg worden beoordeeld door een medische vakjury, waarbij ook de bevindingen van de App-gebruikers meewegen. De 2013 Award wordt op 19 juni onder auspiciën van Artsennet en Medical PHIT uitgereikt.

In basis werkt de App MemoMedic als slimme medicijnwekker en voorraadbeheerder en kent tevens een automatische bestelfunctie voor herhaalrecepten. Ook bevat de App het MemoMedic Medisch Dossier (MMD). Sinds de introductie in februari 2013 wordt MemoMedic volop gedownload: zowel door (chronisch) medicijngebruikers als door smartphone gebruikers die hun essentiële medische gegevens via het MMD makkelijk en veilig bij de hand willen hebben.

Direct contact met huisarts en apotheek
Het aantal apothekers en huisartsen waarmee via de App rechtstreeks contact kan worden gelegd, groeit snel. Bellen, mailen, herhaalrecepten aanvragen en zelfs locaties van artsen en apotheken opzoeken via een ingebouwde routeplanner: het kan allemaal met 1 druk op de knop. Dat is handig vooral als er onderweg medisch advies of een nieuwe voorraad medicijnen nodig is. De App werkt zelfs in het buitenland. Alle  persoonlijke informatie over medicijngebruik en medische gegevens staan uitsluitend opgeslagen op de eigen smartphone of tablet.

MemoMedic wordt regelmatig geactualiseerd. Zo worden in het MMD binnenkort de labwaarden uitgebreid met cholesterolparameters en worden tevens ziektebeelden toegevoegd. Op extra wensen van MemoMedic-gebruikers wordt zo snel en adequaat mogelijk gereageerd. De App kost € 2,69 en is geschikt voor iPhone en Android smartphones en bijbehorende tablets.

Bevordert therapietrouw, vermindert medicijnverspilling
De App MemoMedic zorgt voor betere therapietrouw bij patiënten en werkt daarmee kostenbesparend. Tevens vormt het MMD een betrouwbare en onmisbare bron van informatie voor zorgverleners. In dit persoonlijke dossier staan het daadwerkelijke geneesmiddelgebruik, contra-indicaties, intoleranties, aandoeningen en labwaarden. Het MMD is daarmee een effectief en veilig alternatief voor het landelijke en/of regionale Elektronisch Patiënten Dossier.

Meer informatie over MemoMedic: www.memomedic.nl

Meer informatie over de Health App Award 2013: http://www.artsennet.nl/Kennisbank/Health-App-award-2013.htm