Havenziekenhuis in zee met drakenboten

Array

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is de Kralingse Plas het toneel van het eerste grote  Drakenbootfestival in Rotterdam. Een spectaculaire race tussen Chinese boten met een drakenkop voor- en een drakenstaart achterop de boot. Op zaterdag strijden zo’n 30 bedrijventeams tegen elkaar en zondag nemen de buurt- en sportverenigingen het tegen elkaar op. Naast de races is er ook een Greenfair, een kunstbeurs en op zaterdagavond een optreden van diverse coverbands. Een deel van de opbrengsten van het festival is bestemd voor het Havenziekenhuis.

Havenziekenhuis-directeur Cor Calis is enthousiast over de samenwerking met het Draken-bootfestival. ‘Wij hebben van oudsher een sterke band met de haven, boten, het water en verre bestemmingen. Kralingen vormt het hart van ons werkgebied.’
Yoran Fotografie-3452Leuke happening 
Zelf is het Havenziekenhuis ook van de partij op het water met twee drakenbootteams. ‘Het Drakenbootfestival is een ontzettend leuke happening’, aldus Calis. ‘Sporten is gezond, goed voor de teambuilding en boeiend om naar te kijken. Verder dragen we een steentje bij met een eerste hulp team voor eventuele ongelukjes.’ Ook de Stichting Vrienden van het Havenzieken-huis is actief tijdens het festival. Alle vrienden en vrijwilligers van het Havenziekenhuis worden uitgenodigd voor de jaarlijkse Vriendendag op het festivalterrein voor een hapje en een drankje op zaterdag 31 augustus.
 
Droog aan boord 
Een deel van de opbrengst is voor het Havenziekenhuis bestemd. ‘Behalve een leuk event is het ook nog eens een festival met maatschappelijke relevantie. De opbrengst wordt goed besteed aan de bouw van een overkapping bij de Spoedeisende Hulp. Hierdoor komen patiënten rechtstreeks veilig en droog ‘aan boord’ bij het Havenziekenhuis’ aldus Cor Calis.
Er kunnen nog teams meedoen aan de wedstrijden. Inschrijven kan tot 1 augustus 2013 via de website van het Drakenboot Festival.

Meer informatie vindt u online:
www.drakenbootfestival.nl/rotterdam

Recente artikelen