Ziekenhuizen openen Niercentrum Midden-Nederland

Array

Op 19 juni is het Niercentrum Midden-Nederland officieel van start gegaan. Meander Medisch Centrum en ziekenhuis St Jansdal bundelen hierin de zorg voor dialyse-patiënten in de regio Midden-Nederland. De opening van het Niercentrum Midden-Nederland valt samen met de opening van het nieuwe dialysecentrum in Harderwijk. In dit dialysecentrum werken beide ziekenhuizen samen aan de beste zorg voor dialysepatiënten. De opening werd verricht door mevrouw Van den Brink en mevrouw Poog, dialysepatiënten van het eerste uur in het dialysecentrum Harderwijk.Opening Niercentrum Midden-Nederland 190613Regionale dialysecentra
Het Niercentrum Midden-Nederland heeft drie dialysecentra in de regio. Naast het dialysecentrum in Harderwijk bij het St Jansdal, bevindt zich een groot dialysecentrum in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Nu nog op locatie Lichtenberg, vanaf eind 2013 in het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort. Patiënten kunnen zelf aangeven op welke locatie zij het liefst dialyseren. Ook beschikt het Niercentrum over een prachtig centrum voor vakantiedialyse in Centerparcs De Eemhof in Zeewolde. Zo kunnen patiënten uit binnen- en buitenland genieten van vakantie terwijl hun dialyse door kan blijven gaan.

Kwaliteit 
Wie slecht werkende nieren heeft, moet een paar keer per week naar een dialysecentrum komen om enkele uren te dialyseren. Deze behandelmethode zet behoorlijke druk op het leven van de patiënt. “Het leven van mensen met nierproblemen verandert ingrijpend als zij gedialyseerd moeten worden”, vertelt Ria de Kleijn, manager van de dialysecentra. “In het Niercentrum Midden-Nederland zijn we continu bezig met het zoeken naar manieren om de kwaliteit van leven en het welbevinden van dialysepatiënten te verhogen. Dit doen we niet alleen door goede medische en verpleegkundige zorg te leveren, maar ook door ons te verplaatsen in de patiënt. De centra zijn daarom gezellig en huiselijk ingericht. In het Niercentrum Midden-Nederland is het mogelijk om ’s nachts te dialyseren en kunnen mensen hun eigen dialyse plannen in de online dialyseagenda. Het Niercentrum heeft een HKZ-certificaat en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen. Ook focussen we in toenemende mate op dialyse thuis.”

Meer informatie over het Niercentrum Midden-Nederland is te vinden op www.meandermedischcentrum.nl/dialyse

www.stjansdal.nl/dialyse

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen