Havenziekenhuis één van de meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen

mpvOp vrijdag 21 juni werd de uitslag van de ranglijst ‘meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen’ bekend gemaakt. Het Havenziekenhuis is zesde geworden en daarmee hoog geëindigd in de lijst die is samengesteld op grond van de beoordelingen van patiënten op de website ZorgkaartNederland.nl. Het Sint Jans Gasthuis in Weert eindigde op de eerste plaats.

Het Havenziekenhuis krijgt gemiddeld een 8,6 van patiënten en wordt vooral gewaardeerd om haar goede zorg en persoonlijke benadering. Of, zoals een patiënt op de Zorgkaartsite het uitdrukt:
“Het is een geweldig ziekenhuis met een korte wachttijd. Je wordt goed geadviseerd en geïnformeerd. Ik raad dit ziekenhuis dan ook aan iedereen die het wil horen.”

Cor Calis en Bianka Mennema, directeur en voorzitter van de medische staf van het Havenziekenhuis, zijn trots op de hoge positie op de ranglijst. “Voor alle medewerkers is het erg motiverend dat patiënten zulke hoge cijfers geven. Het is voor ons een bevestiging dat zij ervaren dat ze bij het Havenziekenhuis goede zorg mét persoonlijke aandacht krijgen, het comfort van de nieuwe verpleegafdelingen en poliklinieken op prijs stellen en tevreden zijn over hun behandeling.”

Alle ziekenhuizen met meer dan 100 waarderingen op ZorgkaartNederland.nl maakten kans op de prijs van ‘Meest Patiëntvriendelijke Ziekenhuis van Nederland’. Om te komen tot de uiteindelijke ranking van de ziekenhuizen is gekeken naar aspecten als de accommodatie, de informatievoor-ziening en de behandeling. Zowel de beoordelingen voor het ziekenhuis zelf als voor de artsen die er werken zijn meegeteld. De top-10 van de ranglijst is vermeld op de website van de NPCF: http://www.npcf.nl/?option=com_content&view=article&id=5206&catid=2:nieuws&Itemid=26

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen