Burgemeesters slaan handen ineen tot een vuist tegen kanker

hardlopenZondag 30 juni start de eerste editie van de Bergentocht tegen Kanker.
Burgemeester Joost van Oostrum van Rhenen, Burgemeester Frits Naafs van de Utrechtse Heuvelrug en Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht slaan de handen ineen en aarzelden geen moment om met dit nieuwe Nederlandse initiatief voor de kankerbestrijding mee te doen. Burgemeester Wolfsen moedigt deelname en sponsoring aan: “Hersentumoren zijn zeldzaam, maar zeer kwaadaardig. De overlevingskans van de meest voorkomende hersentumor is maar 0,3 procent. Om hersentumoren, hersentumorpatiënten een kans te geven is meer onderzoek en geld nodig.”

Ook zanger Lenny Keylard klimt op de fiets voor meer onderzoek. De start van de Bergentocht zal zondag 30 juni om 08.30 uur plaats vinden op het voetbalterrein van DVSA te Amerongen, waarna de bijna 700 deelnemers diverse routes tussen 5 en 75 km gaan wandelen, steppen, hardlopen, fietsen, mountainbiken en wielrennen over de “bergen” van de Utrechtse Heuvelrug. De organisatie: “Wij willen een tocht waarbij iedereen mee kan doen en iedereen kan supporten. Je hoeft hier niet voor naar het buitenland te reizen en onze tocht is voor het hele gezin. Jong en oud, sportief of niet. Veel patiënten en nabestaanden hebben zich ingeschreven en maken met elkaar een grote vuist tegen kanker.

Ons motto is ook: Samen staan we sterk … samen helpen we kanker de wereld uit!”

De opbrengsten van de Bergentocht gaan voor 100% naar de Stichting STOPhersentumoren.nl alwaar de opbrengst direct wordt toegekend aan veelbelovende hersentumoronderzoeken. In 2012 had Stichting STOPhersentumoren in totaal 17 onderzoek aanvragen van verschillende universitaire ziekenhuizen ontvangen met een totale subsidiebehoefte van ruim € 2.000.000,-. Door de evenementen Bergentocht (voorheen SteppenTegenKanker), RideForHope en Ventoux3 konden hiervan slechts zes onderzoeken worden betaald. Meer geld voor onderzoek is daarom hard nodig bij Stichting STOPhersentumoren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen