IDBS en Vivenics introduceren nieuwe SaaS-benadering voor life sciences park in Nederland

Array

Startende farmaceutische R&D-organisaties profiteren van flexibele lokale informaticaondersteuning
Londen, Boston en Oss: 1 juli 2013  – IDBS, wereldwijd leverancier van innovatief databeheer, analytics en modeling-oplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt een samenwerking te zijn aangegaan met het informaticabedrijf Vivenics, dat oplossingen biedt voor organisaties die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling (R&D) op het gebied van life sciences. De bedrijven hebben samen een nieuwe Software-as-a-Service-benadering (SaaS) geïntroduceerd voor Pivot Park, het life sciences park in Oss. Gebruikers kunnen profiteren van de op deze locatie beschikbare informaticakennis en fysieke ondersteuning en verhoogde flexibiliteit dankzij het ‘managed services’-model.
vivenicsNeil Kipling, CEO en oprichter van IDBS: “Voor organisaties op science parks waar ook ter wereld zijn data het waardevolste bezit. Ze hebben beveiligde en betrouwbare informatica nodig die hun bedrijf ondersteunt en hun intellectuele eigendom beheert en beschermt. Vooral voor nieuwe organisaties is het essentieel om vanaf het begin de beschikking te hebben over hoogwaardige informatica, met een optimale verwijzing naar de context. Dit innovatieve samenwerkingsverband ondersteunt zulke bedrijven in de huidige uitdagende en competitieve omgeving.”

Zo kunnen farmaceutische R&D-organisaties op het Pivot Park, waaruit veel nieuwe bedrijven ontstaan, beschikken over een integrale oplossing voor hun databeheer. Als ketenpartner biedt Vivenics via een portal een combinatie aan van haar eigen software en het E-WorkBook, ActivityBase en SARView van IDBS. Gebruikers kunnen data in een eigen cloud volgen, vastleggen, beheren, opslaan en ophalen. Maandabonnementen bieden organisaties op Pivot Park de flexibiliteit om bijvoorbeeld naargelang de vraag van dat moment softwarelicenties toe te voegen of te verwijderen.

Petrik Cuijpers, Managing Director Vivenics: “Er zijn niet veel science & research parks die op locatie fysieke informaticaondersteuning kunnen bieden. Door onze benadering van managed service kunnen organisaties gebruikmaken van een gewaarborgde continuïteit van de dienstverlening en een zekere financiële stabiliteit. We hebben veel vertrouwen in onze innovatieve benadering samen met IDBS, omdat we weten dat we beproefde, betrouwbare software leveren, zodat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de technologie en zich op wetenschap kunnen richten.”

E-WorkBook is een hulpmiddel voor bedrijfsefficiëntie, innovatie en samenwerking. E-WorkBook bespaart wetenschappers aantoonbaar twee tot acht uur per week, doordat ze hiermee processen kunnen stroomlijnen, kennis kunnen vastleggen en sneller rapporten kunnen opstellen. De IDBS ActivityBase Suite staat garant voor high volume routine screening evenals low-throughput databeheer. SARview is ontworpen voor dynamische rapporten ter ondersteuning van het onderzoek naar relaties tussen biologische activiteit en chemische structuur, wat de kwaliteit van wetenschappelijke communicatie verbetert. Door deze oplossingen via Vivenics op het Pivot Park aan te bieden, kan de productiviteit van R&D worden verhoogd.

Over Vivenics
Vivenics Consultancy is in verschillende Europese landen actief voor opdrachtgevers die streven naar betere resultaten van hun data en processen in de kennisgestuurde Life Sciences R&D. De Vivenics Informatics Portal-diensten zorgen ervoor dat processen efficiënter verlopen. Deze beheerde applicatiediensten worden momenteel geleverd aan organisaties op het park in Oss, en worden later dit jaar uitgebreid naar locaties erbuiten.

Vivenics is in januari 2012 opgericht door Petrik Cuijpers en Marc Broekhoven, die beiden jarenlange ervaring hebben met farmaceutische R&D-informatica. Het bedrijf biedt advies en informaticaoplossingen voor life sciences R&D-organisaties op het gebied van laboratoriumproductiviteit, databeheer en procesoptimalisatie, en heeft als missie het leven van zijn opdrachtgevers makkelijker te maken.

Meer informatie is te vinden op www.vivenics.com.

Over IDBS       
IDBS is mondiaal leverancier van innovatief bedrijfsgegevensbeheer, analytics en modeling-oplossingen. De ongekend geavanceerde platformtechnologieën van het bedrijf worden gebruikt door ruim 200 farmaceutische bedrijven, grote zorgverleners, mondiale leiders op het gebied van academisch onderzoek en hightechbedrijven om efficiëntie te verbeteren, kosten te besparen en de productiviteit van industriële R&D en klinisch onderzoek te verhogen. IDBS onderscheidt zich duidelijk door zijn unieke combinatie van bekroonde bedrijfstechnologieën en kennis van de R&D in het veld.

Dankzij de oplossingen van IDBS kunnen wetenschappers, ziekenhuizen en R&D-ondernemingen baanbrekende producten ontwikkelen, zoals therapeutische en diagnostische producten, op individuele patiënten afgestemde behandelingen, snellere en schonere motoren en brandstoffen, doorbraken in landbouwproductiviteit, gezondere en veiligere voedingsmiddelen, en hightechmaterialen en consumentenproducten.

IDBS is een in 1989 opgerichte particuliere onderneming met hoofdkantoor in het Britse Guildford. Het bedrijf heeft over de gehele wereld directe verkoop- en ondersteuningspunten. IDBS is een Profit Track 100-onderneming en winnaar van diverse onderscheidingen, waaronder de Frost and Sullivan ‘Enabling Technology’ Award in R&D data management 2010 en de Queen’s Award for International Trade 2011. Meer weten? Ga naar www.idbs.com of volg ons op Twitter @IDBSsoftware.

Over Pivot Park
Pivot Park (voorheen Life Sciences Park Oss) is in februari 2012 van start gegaan als initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD en vijf partners: de provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM, de enige aandeelhouder van Pivot Park) en de ministeries van Economische Zaken en Innovatie (EL&I) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Pivot betekent spil of draaipunt; iets of iemand waar alles om draait. Dat is precies de rol die Pivot Park graag wil vervullen voor dynamische life sciences bedrijven. Het Park in Oss biedt daarom unieke state-of-the-art kernfaciliteiten en de flexibiliteit om maatwerk te leveren aan ondernemers in de life sciences. Op Pivot Park krijgen de bedrijven ruim baan om te starten, te groeien, elkaar te inspireren en bij te dragen aan een gezonde samenleving.

Bron: LSP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen