40.000 euro voor onderzoek Alzheimer

alzheimer-200x200Het benefietdiner “Nijmegen kookt voor Alzheimer” dat op 6 juni j.l. plaatsvond, heeft 40.000 euro opgebracht. Dit geld is bestemd voor het onderzoek Awake, dat het verband tussen slaap en de ziekte van Alzheimer onderzoekt. De cheque met de opbrengst is op 3 juli door Peter van Uhm, voormalig Commandant der Nederlandse Strijdkrachten, overhandigd aan prof. dr. Marcel Olde Rikkert, directeur van het Radboud Alzheimer Centrum. Ook de koks van de zes restaurants die het diner tijdens dit unieke evenement verzorgden, waren hierbij aanwezig.

Benefietdiner
Op 6 juni was voetbalstadion De Goffert decor voor dit benefietdiner. Onder de noemer “Nijmegen kookt voor Alzheimer” kookten koks van zes prominente restaurants (Beau, #Bruut, De Schat, Het Savarijn, Vesters en Vlaams Arsenaal) een zes-gangen diner voor hun gasten. Tijdens het diner werd een veiling gehouden en werden de gasten uitgedaagd hun bestek te gebruiken om Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, te ondersteunen tijdens zijn drumperformance. Ook vertelde oud-minister Jan Pronk over zijn persoonlijke ervaring met Alzheimer. Tijdens dit unieke evenement werd 40.000 euro opgehaald, opgebouwd uit de entreegelden van het diner, bedrijven die in stilte een donatie hebben gedaan en de opbrengst van de veiling.

Effect slapen op Alzheimer?
Het Radboud Alzheimer Centrum is erg blij met de opbrengst. “Het geld wordt gebruikt om verder onderzoek te kunnen doen naar het verband tussen slaap en Alzheimer. Dat is belangrijk, omdat we graag willen weten hoe de leefstijl van mensen invloed heeft op het ontstaan van de ziekte; slaap is mogelijk een factor die hier een rol in speelt“, zo zei Marcel Olde Rikkert nadat hij de cheque in ontvangst had genomen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen