Spoedzorg Amersfoort en omstreken goed geregeld

Intentieverklaring huisartsen, huisartsenpost en ziekenhuis
In het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg geldt dat wie met spoed medische zorg nodig heeft, er op kan rekenen dat de juiste zorgverlener beschikbaar is. De huisartsen in de regio Amersfoort, Primair huisartsenpost Amersfoort en Meander Medisch Centrum hebben daartoe een intentieverklaring getekend. Ook buiten kantooruren is de spoedzorg daarmee gegarandeerd en goed geregeld.

In het nieuwe Meander Medisch Centrum, dat 23 december 2013 open gaat, komt een Centrum voor Spoedzorg. Hierin werken huisartsen en doktersassistenten van de huisartsenpost en artsen en verpleegkundigen uit het ziekenhuis ‘schouder aan schouder’ samen. De patiënt krijgt hierdoor direct met de juiste zorgverlener te maken, afhankelijk van de aard van de zorgvraag.

Intentieverklaring Centrum SpoedzorgDe huisarts biedt in de avond-, nacht- en weekenduren de eerste medische opvang. Wanneer dit nodig is kan de patiënt eventueel direct worden doorverwezen naar de specialist die werkzaam is op de spoedeisende hulp (SEH) binnen het Centrum voor Spoedzorg. De specialist verleent vervolgens de medisch-specialistische zorg die nodig is. Dit is voor de betrokken partijen een andere werkwijze, die om afstemming en afspraken vraagt. De intentieverklaring maakt duidelijk dat het om gezamenlijke uitgangspunten gaat om de patiënt de meest passende zorg te verlenen.

Met de intentieverklaring wordt de basis gelegd voor een nadere samenwerking. De komende maanden worden de zaken die in de intentieverklaring beschreven zijn, gezamenlijk uitgewerkt. Bij de opening van het Centrum voor Spoedzorg kan de patiënt dan terecht kan bij zorgverleners die deskundig zijn in de aandoening of klacht waarmee de patiënt zich meldt. Bij deze uitwerking is ook de zorgverzekeraar betrokken. Die heeft net als de zorgorganisaties én de patiënt belang bij goede, toegankelijke en betaalbare spoedzorg.

Rond de Kerstperiode 2013 verhuizen de opgenomen patiënten uit de locaties Amersfoort Elisabeth en Lichtenberg naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg. Het is de intentie van de partijen om vanaf 7 januari 2014 met deze nieuwe vorm van samenwerking van start te gaan.

Over Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten. Meander staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 van 2012.

www.meandermedischcentrum.nl Twitter: @MeanderMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen