Zorgcentrum Oldenhaghen biedt helpende hand tijdens vakantie

0
444

De vakanties staan voor de deur, meestal iets om reikhalzend naar uit te zien. Soms echter levert dit bij de kinderen ook stress op, omdat er goede zorg voor vader of moeder geregeld moet worden tijdens hun buiten de regio of in het buitenland. Anderszins zijn de kinderen op zoek naar een goede zorgopvang van hun ouder in de buurt van hun vakantieadres in het Vechtdal. De Saxenburgh Groep heeft daar een oplossing voor. Zorgcentrum Oldenhaghen in Ommen, onderdeel van de Saxenburgh Groep, stelt haar deuren open voor vakantieopvang.

Zorgcentrum Oldenhaghen staat aan de vooravond van een grote verhuizing in het kader van nieuwbouw. Een deel van de huidige cliënten verhuist in het najaar naar de nieuwe locatie in Alteveer, een deel gaat tijdelijk wonen in De Imminkhoeve in Lemele en Ommen om daarna terug te keren naar het nieuwe Oldenhaghen.SONY DSC

“Sommige mensen denken dat Oldenhaghen nu al wordt afgebroken, maar niets is minder waar,” vertelt gebiedsmanager Riekie Koopman van de Saxenburgh Groep. “Wat nu afgebroken wordt is van onze collega instelling De Hoekstee. Afbraak van Oldenhaghen is pas na de Kerst. Mensen kunnen zich gewoon blijven aanmelden voor langdurig wonen in ons zorgcentrum. Wij kunnen nog volop nieuwe cliënten opnemen, wij kennen op dit moment geen wachtlijst.”

 

Vakantiegasten

Riekie Koopman vervolgt: “Dat heeft ons op de gedachte gebracht om ons zorgcentrum in de vakantieperiode ook open te stellen voor kwetsbare mensen die afhankelijk zijn van mantelzorg. Zo kunnen de kinderen toch onbezorgd op vakantie gaan, in de wetenschap dat vader of moeder goed verzorgd bij ons verblijft. Daarnaast stellen wij ons huis ook graag open voor mensen die hun vakantie in het Vechtdal vieren en die hun ouder graag in de buurt willen hebben.” Het kan hier gaan om mensen die afhankelijk zijn van mantelzorg of mensen die al in een zorgcentrum elders wonen. Wie een CIZ-indicatie heeft krijgt de zorg vergoed vanuit de AWBZ. Mensen zonder indicatie betalen een financiële bijdrage. “Vakantiegasten van binnen en buiten de regio, met of zonder CIZ-indicatie, zijn bij ons van harte welkom,” aldus Riekie Koopman.

Vorig artikelLifeLines presenteert eerste data
Volgend artikelSpoedzorg Amersfoort en omstreken goed geregeld
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.