Benoeming Jan Jaap Erwich tot hoogleraar

Array

embryo-300x180Dr. J.J.H.M. Erwich is per 1 juni 2013 benoemd tot hoogleraar in de Obstetrie, in het bijzonder preventie van perinatale sterfte bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Jan Jaap Erwich (Wassenaar, 1958) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Aansluitend verrichtte hij promotieonderzoek bij deze universiteit en promoveerde in 1991 cum laude op het proefschrift getiteld “Placental Eicosanoids.” Zijn opleiding tot specialist in de Obstetrie en Gynaecologie volgde Erwich in ziekenhuizen in Den Haag en Leiden. Na een onderzoeksperiode aan de Universiteit van Adelaide in Australie waar hij factoren bestudeerde die de groei van de foetus en het embryo beinvloeden, kwam Erwich in 1997 naar Groningen. Hij heeft o.a. projecten gestart naar “Zinnig Onderzoek Bij Antepartum Sterfte (ZOBAS)” en het geven van professionele feedback bij perinatale sterfte in het noorden van Nederland (IMPACT) en vervolgens in het hele land (stichting PAN, Perinatele Audit Nederland).

Het onderzoek van prof. dr. Erwich heeft duidelijke relaties met Healthy Ageing. Zo werkt hij o.a. samen met LifeLines op het gebied van oorzaken tijdens de zwangerschap van problemen die later in het leven optreden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen