Geslaagde actie ‘Families voor families’ van Lionsclub voor ziekenhuis

Array

De actie ‘Families voor families’ heeft € 70.000 opgeleverd. Daarmee kunnen alle familiekamers in het nieuwe Meander Medisch Centrum worden ingericht. Op 8 juli werd het eindbedrag bekend gemaakt en de bijbehorende cheque overhandigd aan het ziekenhuis.

De actie is een initiatief van de Lionsclub Amersfoort en is een doorslaand succes. Binnen vier maanden zijn alle beoogde tien kamers gefinancierd. Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum, is verheugd over de steun van de Lionsclub. “Voor Amersfoort en omgeving is er straks een modern nieuw ziekenhuis met hoogstaande medische zorg. Dan is het heel belangrijk dat er ook een plaats is voor familieleden van ernstig zieke patiënten om in alle rust te kunnen verblijven en op adem te komen. Geweldig dat de regio hierbij betrokken is geraakt door middel van de actie ‘families voor families’.”

overhandiging LionsclubSportief initiatief
Een speciale gast bij de overhandiging van de cheque was Fien Vermeulen, patiënt van Meander Medisch Centrum. Ondanks haar ziekte heeft zij op 9 juni de Cityrun in Amersfoort gelopen en zich daarbij laten sponsoren. Ook deze opbrengst was voor de actie voor de familiekamers. “Toen ik hoorde dat ik ziek was, wilde ik nog maar één ding: mijn familie bij me, constant en zo dichtbij als maar kon. Families voor Families maakt dat mogelijk, ik wilde dan ook niets liever dan ze helpen dat te realiseren toen ik de kans weer kreeg.”

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.  Meander staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 van 2012.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen