Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper nieuwe medisch team voor Prins Friso

Array

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis (Londen) verlaten, zo laat de Koninklijke Familie via de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van ‘minimal consciousness’. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis is echter niet noodzakelijk meer. Daarom zullen lange termijn mogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht.

Deze zomer zal Prins Friso met zijn gezin doorbrengen op Paleis Huis ten Bosch, waar een medisch team onder leiding van Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem zal verzorgen. Professor Jan van Gijn is emeritus hoogleraar Neurologie aan het UMC Utrecht en studeerde Geneeskunde in Leiden en werd opgeleid tot neuroloog in Rotterdam en Londen. portret_frisoHij bleef als staflid verbonden aan de afdeling Neurologie van het Academisch Ziekenhuis Rotterdam tot 1983. Vervolgens werd hij benoemd tot hoogleraar en afdelingshoofd Neurologie van het UMC Utrecht. Dr. Michaël Kuiper, neuroloog- intensivist, heeft samen met prof. dr. Jan van Gijn de leiding over de medische verzorging van de prins die sinds vandaag op Paleis Huis ten Bosch verblijft. Kuiper is een van de negen neuroloog-intensivisten die Nederland telt. Hij is werkzaam op het Medisch Centrum Leeuwarden. Dr. M.A. Kuiper is tevens voorzitter van de wetenschappelijke raad NRR. In het verleden heeft hij tegenover de media al wat uitspraken gedaan over de perspectieven van Prins Friso.
Paleis Huis ten Bosch is het woonverblijf van prinses Beatrix. Eind dit jaar of begin volgend jaar verhuist ze naar Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche in de gemeente Baarn. Na haar verhuizing nemen koning Willem-Alexander en zijn gezin intrek in het paleis. Ook wordt het paleis gebruikt voor officiële ontvangsten en bijeenkomsten.

De Koninklijke Familie dankt het medische team van het Wellington-ziekenhuis hartelijk  voor de uitstekende en toegewijde verzorging.

BEDOLVEN ONDER LAWINE

Prins Friso werd op 17 februari 2012 tijdens een skitocht in Lech bedolven onder een lawine. Daardoor liep hij hersenschade op door zuurstofgebrek en lag hij bijna twee weken in een ziekenhuis in Inssbruck. Enkele weken later werd hij overgebracht naar het Wellington Hospital in Londen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen