Ruim 13.500 ouderen nemen deel aan Ouderenfondsuitjes dankzij ASN Bank

Array

strandzeeDit is een origineel bericht van Nationaal Ouderenfonds
Uit handen van Joyce van der Est, adjunct directeur ASN Bank heeft Jan Romme, directeur Nationaal Ouderenfonds, dinsdag 9 juli een cheque ontvangen ter waarde van Euro 339.500. Dankzij dit prachtige bedrag kunnen ruim 13.500 ouderen de komende tijd deelnemen aan een van de vele uitjes die het Ouderenfonds organiseert. De overhandiging vond plaats op het Kijkduinse strand in het bijzijn van een kleine honderd ouderen. Het strand was omgetoverd in jaren ’20-stijl, compleet met een ijsco- en haringkar, nostalgische muziek en ouderwetse strandstoelen en kleedhokjes.

“In de duurzame samenleving waar de ASN Bank naar streeft, heeft de zorg voor ouderen een belangrijke plek. Deze nostalgische stranddag laat zien hoe belangrijk zo’n uitje voor eenzame ouderen kan zijn. De samenwerking met het Ouderenfonds heeft 339.500 Euro opgeleverd. Dat betekent dat wij samen met het fonds ruim 13.500 ouderen een mooie dag kunnen bezorgen. Wij zijn er trots op daar namens onze klanten een bijdrage aan te leveren”, aldus Joyce van der Est, adjunct-directeur ASN Bank.”

Tijdens de zomermaanden voelen veel ouderen zich extra eenzaam. “Tijdens deze dagen ontmoeten senioren elkaar op een leuke manier waardoor er gemakkelijk contact gelegd wordt en er soms langdurige vriendschappen ontstaan” Aldus Jan Romme, directeur Nationaal Ouderenfonds.

In Nederland zijn meer dan 200.000 ouderen extreem eenzaam. Zij ontvangen nooit of slechts één keer per maand bezoek. “Veel senioren zijn al jaren niet meer bij de zee geweest. Dankzij hulpmiddelen als strandrolstoelen en vrijwilligers kunnen ze állemaal weer met hun voeten in het water.”

Het Nationaal Ouderenfonds heeft een speciale evenemententelefoonlijn geopend waar geïnteresseerden zich kunnen opgeven voor een van de vele andere uitjes. Iemand aanmelden is ook mogelijk. Het nummer is: 030-6566041 of kijk op www.ouderenfonds.nl/uitjes

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen