Anne-Miek Vroom gekozen als Bikkel van de Bart de Graaff Foundation

Deze week is het officieel bekend gemaakt! Anne-Miek Vroom is één van de bikkels van de Bart de Graaff Foundation.
Bart de Graaff is één van de mensen die heeft laten zien dat het niet onmogelijk is om een succesvol eigen bedrijf te starten als je te kampen hebt met een levensbepalende lichamelijke beperking. Hij startte, ondanks zijn vele lichamelijke beperkingen, omroep BNN.

Met ingang van deze week is Anne-Miek, samen met 11 andere nieuwe Bikkels van de Bart de Graaff Foundation, in zijn voetsporen getreden. Een fantastische kans om mijn onderneming Social Consultancy verder uit te bouwen.

De Bart de Graaff Foundation helpt Bikkels, jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking, bij het starten of verder uitbouwen van hun eigen bedrijf. Ze doen dit door de bikkels een jaar lang intensief te begeleiden bij alles wat nodig is om een gezonde onderneming te bouwen.

De Bart de Graaff Foundation werkt samen met zgn. ‘Mentor’bedrijven. Anne-Miek Vroom is na een intensieve selectieprocedure en een pitch voor de jury gekozen door Oracle en aan dit bedrijf gekoppeld. Oracle is één van de grootste software ontwikkelaars ter wereld. Ze leveren software die eenvoudig, gestandaardiseerd en geautomatiseerd is, waardoor deze geschikt zijn voor vele doeleinden. Anne-Miek  ervaart dit als een geweldige combinatie en ben trots een jaar lang met Oracle te mogen samenwerken. Met mijn bedrijf Social Consultancy richt ik mij onder andere op innovatie in zorg en welzijn.

Als medisch socioloog wil zij, binnen mijn onderneming Social Consultancy, een bijdrage leveren aan kwaliteit van leven van mensen middels het ontwikkelen van vernieuwende interventies. Daarbij vindt zij het belangrijk dat deze interventies, die als doel hebben mensen te ondersteunen, worden gebouwd samen met de eindgebruikers. Eén van mijn projectideeën won vorig jaar de tweede Nationale Zorgjaarprijs. Als wetenschapper onderzoekt zij het effect van deze interventies. Tenslotte geeft Anne-Miek advies op het gebied van patiëntparticipatie en zorgvernieuwing waarbij de patiënt partner is. Bijvoorbeeld door het adviseren bij beleidsontwikkelingen, onderzoeksprogramma’s of transities binnen ziekenhuizen, gemeenten, UWV of welzijnsinstellingen. Organisaties kunnen geïnspireerd raken op het gebied van kwaliteit van leven, zorg 2.0, patiëntparticipatie, etc. door haar uit te nodigen voor een lezing of workshop. Ook daarin heeft zij reeds veel ervaring opgedaan, bijvoorbeeld als Firetalker tijdens TEDxNijmegen.

Vanwege de zeldzame, aangeboren bindweefselaandoening Osteogenesis Imperfecta met als meest voorkomende kenmerk de grote mate van breekbaarheid van het skelet, heeft Anne-Miek Vroom brede ervaring als zorggebruiker. Tezamen met haar kennis als medisch socioloog en werkervaring binnen zorg en welzijn zorgt deze unieke combinatie voor een gegarandeerd stevig onderbouwde en verrassende blik op ontwikkelingen.

Mocht uw organisatie gebruik willen maken van haar dienstverlening, dan kunt u contact opnemen. Ook wanneer u als organisatie of ondernemer op welke manier dan ook een bijdrage wil en kan leveren aan de ontwikkeling van haar onderneming.

Mail naar [email protected] Kijk ook op de website van de Bart de Graaff Foundation www.bartfoundation.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen