Extra vaccinatiespreekuren op Biblebelt in verband met de mazelen

Voor welke kinderen geldt bij VitrasCMD een vervroegde vaccinatie (BMR) tussen 6 en 14 maanden?
Deze vaccinatie is bedoeld voor kinderen tussen 12-14 maanden die anders de BMR-vaccinatie op een later tijdstip zouden krijgen. Vervroegde vaccinatie is ook mogelijk voor:

  • kinderen van 6-14 maanden uit de reformatorische gezindte, ongeacht hun woonplaats
  • kinderen van 6-14 maanden  voor  gemeenten met een BMR- vaccinatiegraad die lager is dan 90%. Dat  zijn in het werkgebied van VitrasCMD de gemeenten Rhenen en Renswoude.

N.B.: Er is geen vervroegde  BMR voor vakantiegangers naar de Biblebelt, behalve als de kinderen in nauw contact komen met kinderen van de reformatorische gezindte, bijv. als in deze gezinnen zullen logeren.

 

vaccinInloopspreekuren Rhenen en Renswoude

Rhenen Nieuwe Veenendaalseweg 51 Maandag 15 juli 11:00 tot 12:30
Donderdag 18 juli 13:00 tot 15:00
Elst Tabaksweg 22A Donderdag 18 juli 13:00 tot 14:00
Renswoude Van Reedeweg 1 Donderdag 25 juli 13:00 tot 17:00

 

Inloopspreekuren in Driebergen, Nieuwegein en Veenendaal

Driebergen Schippersdreef 4 Maandag 15 juli 8:30 tot 12:30
Nieuwegein Zoutkamperschans 3-6 Donderdag 18 juli 9:00 tot 13:00
Veenendaal Verlaat 20e Maandag 22 juli 8:30 tot 12:30

Indien uw kind in aanmerking komt voor de vaccinatie, én u nog geen afspraak heeft gepland of deze afspraak later dan met uiterlijk 14 maanden is gepland kunt u contact opnemen met Coördinatie JGZ; 030- 882125. U kunt dan bij één van de locaties ingepland worden.

Voor alle duidelijkheid:

Voor kinderen tussen 6 en 14 maanden die nu geen duidelijk verhoogd risico lopen, wordt een extra vaccinatie afgeraden omdat voor hen de minder goede bescherming op lange termijn zwaarder weegt dan de extra bescherming nu. (Meer informatie hierover vindt u op RIVM-website.)

Bron: VitrasCMD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen