Schuld failliet Ruwaard van Putten bedraagt 42,5 miljoen

Array

De schuld van het eind vorige maand failliet verklaarde Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse bedraagt 42,5 miljoen euro. Vandaag werd een voortgangsrapport van de curatoren van het ziekenhuis gepubliceerd. De oorzaak van het faillissement is volgens de curatoren nog niet duidelijk, omdat het onderzoek daarnaar pas recent is gestart. Uit het voortgangsrapport blijkt verder dat het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in 2010 al een verlies had van bijna een miljoen euro. Die schuld liep een jaar later op naar ruim vijf miljoen euro en de voorlopige cijfers voor 2012 worden geschat op zo’n vier miljoen euro verlies.

Op dit moment hebben de curatoren een schuld van ruim 42,5 miljoen euro geïnventariseerd. Dat is inclusief een lening van 27 miljoen euro waarvoor het Waarborgfonds voor de Zorg garant staat. Toen het ziekenhuis failliet werd verklaard, had het onder meer nog een schuld van ruim 7,6 miljoen euro bij huisbankier ING openstaan, volgens cijfers van de bank. Alle claims die bij de curatoren zijn ingediend worden nog bekeken.

ruwaard-van-putten1Het ziekenhuis vroeg op 24 juni zelf faillissement aan. Directe aanleiding daarvoor was dat het ziekenhuis niet in staat was de salarissen over juni te betalen.Bij het faillissement werden de ruim achthonderd medewerkers van het failliete Ruwaard ontslagen. Een deel van hen raakt zijn baan kwijt, zei een woordvoerder van het Maasstad Ziekenhuis eerder. Hoeveel medewerkers een baan krijgen in de doorstart van het ziekenhuis wordt op of kort na maandag bekend gemaakt, zo zou uit het rapport blijken.

Voor delen van de failliete boedel is zes miljoen euro betaald door de partij die het ziekenhuis overneemt, een samenwerkingsverband van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De voorlopige nieuwe naam van het ziekenhuis is het Spijkenisse Medisch Centrum.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen