Oranje Fonds ontvangt ton van Bayer voor sociale betrokkenheid

Array

oranjeTer ere van het honderdjarig bestaan van Bayer in Nederland ontving het Oranje Fonds een bedrag van €100.000,- van het bedrijf. Het Oranje Fonds brengt dit bedrag onder in een zogenaamd Fonds op Naam. Met Het bedrag in het Fonds Bayer voor sociale betrokkenheid zal het Oranje Fonds sociale initiatieven ondersteunen waarbij vrijwilligers zich inzetten voor kwetsbare groepen, zodat deze verbinding houden of krijgen met de samenleving. Als onderdeel van zijn Corporate Social Responsibility inspanningen, vindt Bayer het belangrijk om zijn betrokkenheid te tonen en te investeren in de leefbaarheid van de samenleving.

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten op het gebied van gezondheid, landbouw en hoogwaardige materialen. Het is dit jaar precies een eeuw geleden dat Bayer in Arnhem zijn eerste Nederlandse vestiging opende. Tijdens de jubileumviering ontving prof. dr. Godfried Engbersen, bestuurslid van het Oranje Fonds, een cheque ter waarde van € 100.000,- uit handen van dr. Marijn Dekkers, bestuursvoorzitter bij Bayer. Dekkers licht toe: “Als innovatieonderneming van wereldwijde betekenis met de missie ‘Science For A Better Life’ helpen wij met onze innovatieve producten en oplossingen om het leven van vele mensen te verbeteren met geavanceerde medicijnen, met zaadgoed voor betere gewaseigenschappen of met hoogwaardige materialen voor energiebesparing. Duurzaam handelen betekent ook sociale en ecologische verantwoordelijkheid met economische noodzakelijkheid te stroomlijnen. Met onze donatie aan het Oranje Fonds willen wij bijdragen aan het sociale welzijn in Nederland, waar Bayer nu al 100 jaar geworteld is.”

Engbersen is vereerd de cheque namens het Oranje Fonds in ontvangst te mogen nemen. “Het Oranje Fonds is verheugd over met de bijdrage van Bayer. Door een Fonds op Naam bij ons onder te brengen, kiezen ze voor een betrouwbare manier om sociale initiatieven te ondersteunen. De inzet van vrijwilligers bij de ondersteuning van kwetsbare groepen in Nederland zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Het fonds is een prachtig geschenk aan de Nederlandse samenleving.”

Dr. Markus Arnold, Senior Bayer Representative Bayer Benelux: “Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de onderneming in Nederland geniet. Daarom willen we in dit bijzondere jaar graag een bijzonder gebaar maken naar de Nederlandse samenleving.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen