330 medewerkers Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontslagen

0
203

ruwaardBij het Ruwaard van Putten in Spijkenisse worden 330 mensen ontslagen als gevolg van het faillissement. Het ziekenhuis gaat verder met vijfhonderd werknemers, van wie er 170 mensen een contract van zes maanden hebben gekregen. Twee derde van het personeel heeft een werkgarantie voor drie maanden gekregen, tot 1 oktober. Dat meldt RTV Rijnmond vandaag. Per koerier kregen de 830 personeelsleden van het ziekenhuis maandagavond een brief over hun toekomst. Per 1 oktober stopt de acute zorg in het ziekenhuis, het Maasstad, het Ikazia en het Van Weel Bethesda-ziekenhuis willen stoppen met de acute zorg in Spijkenisse. Omdat nog onbekend is hoeveel verplegend personeel dan nodig is, hebben deze mensen een overeenkomst van korte duur gekregen.

Sommige personeelsleden hebben salaris moeten inleveren omdat ze zijn teruggezet in functie of schaal. Door het faillissement is er geen sociaal plan. De vakbonden zouden niet op de hoogte zijn gesteld.