Vlietland Ziekenhuis en Het Oogzorgnetwerk sluiten voorovereenkomst

Array

Het Oogzorgnetwerk (een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam) en het Vlietland Ziekenhuis hebben op 16 juli een voorovereenkomst op het gebied van oogheelkundige zorg ondertekend. Hierin zijn afspraken vastgelegd over de aansluiting bij Het Oogzorgnetwerk en de zorgvuldige voorbereidingsperiode die moet leiden tot een samenwerking tussen beide ziekenhuizen. Het Oogzorgnetwerk bestaat inmiddels uit vijftien ziekenhuizen.

Voor de patiënten betekent dit dat zij in de toekomst sneller terecht kunnen voor een behandeling. Daarnaast kunnen zij, mede door de samenwerking, voor vrijwel alle oogheelkundige aandoeningen terecht in het Vlietland Ziekenhuis. Daarmee is de continuïteit van zorg gegarandeerd. Het samenvoegen van kennis en kunde zorgt voor een nog betere kwaliteit van oogheelkundige zorg in de regio.
oog-arts-300x199Het uitgangspunt hierbij is ‘Beter worden doen wij samen’. Aad de Groot, lid van Raad van Bestuur van het Vlietland, vertelt: “De afdeling Oogheelkunde van het Vlietland krijgt door deelname aan dit netwerk de beschikking over producten en diensten, die voordeel bieden op zowel medisch als organisatorisch terrein. Dit biedt ons de mogelijkheid de zorg te optimaliseren waardoor patiënten nog beter en sneller geholpen kunnen worden.”

Liesbeth Hüpscher, oogarts in het Vlietland Ziekenhuis, is blij met de aansluiting bij Het Oogzorgnetwerk: “Als oogarts streef je continu naar kwaliteit en innovatie in de zorgverlening die je biedt aan patiënten. Het Oogzorgnetwerk werkt met beproefde concepten en goede behandelprogramma’s waardoor de kwaliteit verder verbetert en de wachttijden kunnen worden verkort. Daarnaast zorgt de aansluiting voor het uitwisselen van de zeer specifieke kennis en kunde rond oogzorg.”

Kees Sol, lid van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis, is verheugd over de toetreding van het Vlietland. “Wij werken al lange tijd met de slogan: ‘Samen werken aan beter zien’, het Vlietland zegt ‘Beter worden doen wij samen’. Het is heel duidelijk waarom wij met elkaar in zee gaan: wij zijn dan ook heel content dat de oogartsen van het Vlietland Ziekenhuis willen deelnemen aan ons netwerk”, aldus Kees Sol.

Bron: Het Oogzorgnetwerk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen