Behandeling op maat bij kanker dreigt te floppen

Array

De antikankercampagne ‘Tegen gelijke behandeling’ van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AvL) in Amsterdam is tot nu toe geen succes. Ondanks een marketingbudget van 700.000 euro heeft het kankerinstituut na een maand tijd nog geen ton opgehaald. Voor eind oktober wilde het instituut vijf miljoen euro ophalen. Daarvan is nu nog geen 2 procent binnen. Het Antoni van Leeuwenhoek haalde vorige maand de media met de boodschap dat kanker binnen twintig jaar voor 90 procent kan veranderen van een dodelijke in een chronische ziekte. Hiervoor zou het instituut 16 miljoen euro nodig hebben voor onderzoek.

René Bernards is een wereldberoemde kankerspecialist, hij legt uit dar de behandeling van kanker op maat van kanker een chronische ziekte zou kunnen maken.

gelijke behandeling NKI AvLBernards onderzoek ontdekte de ‘sleutel’ van kanker op moleculair niveau. Door van elke patiënt de tumor op DNA-niveau te identificeren kunnen volgens hem in de toekomst negentig procent van de kankergevallen net zo goed behandeld worden als andere chronische ziekten. Ze willen nu een speciale databank opzetten die alle individuele tumoren in kaart brengt. EenVandaag sprak met Bernards.

De lancering van de campagne was in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Daarbij waren onder meer aanwezig René Medema, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL), René Bernards, onderzoeker bij het AVL en een aantal bekende Nederlanders die zich als ambassadeur aan de campagne hebben verbonden.

Doorbraak

Wilt u ons ook steunen, SMS dan ‘DOORBRAAK’ naar 4333 (1 euro per bericht). U krijgt vervolgens een code toegestuurd waarmee u zich kunt aanmelden op onze actiesite. Hier kunt u ook zelf een actie starten om de campagne te steunen.

U kunt de uitzending van de lancering van de campagne hier terugzien.

http://www.videocenter2.avc-eu.nl/videos/video/260/embed/?access_token=shr00000002602669330429371766272350888515307

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen