Spijkenisse Medisch Centrum: tijdelijk geen opname patiënten acute neurologische aandoeningen

Array

Patiënten met acute neurologische aandoeningen worden tijdelijk niet meer opgenomen in het Spijkenisse Medisch Centrum (voorheen Ruwaard van Putten Ziekenhuis). Het centrum is op dit moment niet langer toegerust om deze groep patiënten optimaal te kunnen behandelen. Dit besluit is genomen in overleg met de IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg), de ambulancedienst en de zorgverzekeraars. De huisartsen in de regio zijn over het besluit op de hoogte gebracht.

Om de kwaliteit van zorg te waarborgen hebben de neurologen van het Spijkenisse Medisch Centrum  aangegeven dat de intensieve zorg voor deze patiëntengroep beter in de overige ziekenhuizen uit de regio kan plaatsvinden. Patiënten met acute neurologische aandoeningen worden doorverwezen naar ziekenhuizen in de regio. brein hersen hoofd neuro.Alle relevante instanties, zoals ambulancediensten, zijn hierover geïnformeerd. Mocht een patiënt zich toch nog melden op de SEH dan wordt deze patiënt adequaat behandeld, gestabiliseerd en door een ambulance naar een ander ziekenhuis vervoerd.

De komende periode zal het Spijkenisse Medisch Centrum in samenspraak met de neurologen verder bekijken hoe de zorg aan patiënten met acute neurologische aandoeningen vorm krijgt. De verwachting is dat dit op 1 oktober 2013 bekend zal zijn. Het Spijkenisse Medisch Centrum ontwikkelt zich richting het nieuwe zorgprofiel, waarbij sprake is van een maandag t/m vrijdag ziekenhuis (zogenaamd ‘short stay’) met een uitgebreide poliklinische functie en een kwalitatief hoogwaardig aanbod voor wat betreft planbare en doelmatige zorg.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen