Ook tijgermug in Weert en Montfoort

Array

Tijgermug ontdekt tijdens een routinecontrole door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) start met de bestrijding van exotische muggen op een industrieterrein in Weert en in Montfoort. De NVWA trof daar tijdens een reguliere controle een Aziatische tijgermug aan bij een importeur van gebruikte banden, evenals 2 weken geleden in Oss. De bestrijding is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat de muggen zich vestigen in Nederland.Bij de in Nederland onderzochte exotische muggen zijn geen ziekteverwekkende virussen aangetroffen. Het risico dat in Nederland exotische muggen aanwezig zijn die drager zijn van ziekteverwekkende virussen is erg klein. In het buitenland is het wel bekend dat exotische muggen mogelijk ziekten kunnen overbrengen op mensen of dieren. Om te voorkomen dat de exotische muggen zich op de genoemde locaties verder vermenigvuldigen en verspreiden, is gekozen voor actieve bestrijding. tijgermugDe Aziatische tijgermug komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië maar komt inmiddels ook voor in andere delen van de wereld, waaronder Zuid-Europa.In 2009 is de NVWA begonnen met het structureel monitoren op mogelijk aanwezige exotische muggensoorten op bedrijven in Nederland die gebruikte banden importeren. Er zijn op deze bedrijven sindsdien 3 verschillende exotische muggensoorten aangetroffen: de Aziatische tijgermug, de Amerikaanse rots-poelmug en de gele koortsmug. Op deze bedrijven en in hun directe omgeving zijn deze muggen na de vondst bestreden.De NVWA bestrijdt de exotische muggen met middelen die zowel larven als volwassen muggen doden. Directbetrokkenen en omwonenden van het bedrijf in Weert en Montfoort ontvangen van de gemeente een brief over de bestrijding door de NVWA.

Meer informatie:

Deze week nog wordt begonnen met de bestrijding van de mug.

Sinds enkele jaren wordt gecontroleerd op exotische insecten omdat de kans bestaat dat die virussen of parasieten bij zich dragen. Vorig jaar werd de tijgermug ook al geconstateerd bij een bandenimporteur in Weert.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen