Verhuizing Isala loopt op rolletjes

Array

Na een voorspoedige verhuizing van tachtig patiënten van Isala Weezenlanden naar het nieuwe ziekenhuis kan een tussentijds balans opgemaakt worden: ‘Het loopt op rolletjes’, aldus bestuursvoorzitter Marjanne Sint.

In de loop van de ochtend waren alle patiënten van Isala Weezenlanden met speciale vrachtwagens in het nieuwe ziekenhuis aangekomen. ‘Dat is erg goed gegaan’, blikt Theo Hamelink, directeur Werkprocessen Nieuwbouw, terug. ‘Tot op de minuut zijn de patiënten op de geplande tijd binnen gekomen.’ Na een persoonlijk ontvangst door de raad van bestuur, waarbij er voor elke patiënt een bloemetje was, werden de patiënten op hun nieuwe plek geïnstalleerd. Die ontvangst was het meest emotionele, laat bestuursvoorzitter Sint weten. ‘Je kon merken dat het voor hen spannend, maar ook bijzonder was.’

Verhuizing eerste patienten Isala naar nieuw ziekenhuis

Bestuursvoorzitter Marjanne Sint heet de eerste patiënt welkom die vandaag verhuisd is van locatie Isala Weezenlanden naar het nieuwe Isala.

Tijdens het verhuizen is het vooral belangrijk dat de patiënten zich veilig voelen. Daarna komen de goederen, die in de loop van het weekend allemaal overgaan. Dat dit vandaag zo voorspoedig verloopt, is volgens Hamelink vooral het resultaat van een goede voorbereiding. ‘We zijn hier al 2,5 jaar mee bezig.’ Voor de medewerkers is het dan ook een speciaal moment. Zij zijn maanden met de voorbereidingen bezig geweest en hebben naar dit weekend uitgekeken. De sfeer is dan ook heel positief.

 

Zondag vindt de verhuizing van de patiënten die opgenomen zijn in het oude Sophia plaats. Het gaat naar verwachting om 217 patiënten. Zij hoeven niet met de speciale vrachtwagens vervoerd te worden, maar kunnen via een verbindingsgang tussen de oud- en nieuwbouw verhuisd worden onder begeleiding van een medisch team.

 

Fotobijlage: Bestuursvoorzitter Marjanne Sint heet de eerste patint welkom die vandaag verhuisd is van locatie Isala Weeze

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen