Verzorgenden vernieuwen zorg

kwaliteitVerzorgenden werken voortdurend aan vernieuwing in de (ouderen)zorg. Op www.verzorgendenonline.nl staan nu werkvormen en praktijkvoorbeelden voor deze vernieuwing. De werkvormen zijn ontwikkeld in het V&VN-project Innovatiekracht. Met verzorgenden heeft V&VN deze werkvormen ontwikkeld om (teams) verzorgenden en zorginstellingen te ondersteunen in het werken aan vernieuwing. Lees hier ook de praktijkvoorbeelden.

Herken jij dat gevoel van constante werkdruk, tijdsdruk, geen tijd hebben voor het gewone zorgen, laat staan voor nieuwe ontwikkelingen? En daarnaast de behoefte aan meer aandacht voor mogelijkheden van clienten en hun kwaliteit van leven? Juist hier ligt de kracht van verzorgenden.
Verzorgenden kunnen verbetering in de dagelijkse situatie van mensen brengen, door creatieve oplossingen voor unieke situaties te bedenken. Oplossingen die ook helpen om de werkdruk te verlichten.

Laat je inspireren
Wil jij ook werken aan vernieuwing? Laat je inspireren door voorbeelden van collega’s. Pas de praktijkgerichte werkvormen toe. Geef jouw praktijkvoorbeeld door aan collega’s. Samen bouwen we kennis op over werken aan vernieuwing.
Bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen