Vergelijk eczeemzorg van ziekenhuizen met de keuzehulp

Array

Patiënten die kampen met constitutioneel eczeem, kunnen sinds vorige week de zorg hiervoor in verschillende ziekenhuizen met elkaar vergelijken. De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) heeft in samenwerking met patiëntenfederatie NPCF en ZorgkaartNederland een keuzehulp ontwikkeld die eczeemzorg binnen instellingen met elkaar vergelijkt.

Met de keuzehulp kunnen patiënten aangeven vanuit welke locatie ze een ziekenhuis zoeken, hoeveel ze er maximaal voor willen reizen en of het om zorg voor een kind of een volwassene gaat. Verder is het mogelijk om een voorkeur uit te spreken voor beschikbare faciliteiten zoals een inloopspreekuur, aanwezigheid van een gespecialiseerd verpleegkundige of de mogelijkheid tot een eConsult. Ook specifieke behandelmethoden komen in de vergelijking aan bod. In de keuzehulp kunnen maximaal drie ziekenhuizen met elkaar worden vergeleken.

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen