Infobesitas: Internet is het nieuwe Fast Food

Array

Derde editie van TEDxEutropolis werpt kritische blik op informatietijdperk
Heerlen en Aachen, 20130816 — Op zaterdag 24 augustus vindt in Aken en Heerlen de derde editie van TEDxEutropolis plaats. De conferentie volgt het TED-principe, waarbij sprekers in hooguit 18 minuten een inspirerend verhaal vertellen. In lezingen, video’s en performances formuleert TEDxEutropolis een antwoord op de vraag ‘Are we connected?’

Infobesitas is dé nieuwe ziekte van het internettijdperk, aldus Alexander Steinhardt. We zijn verslaafd geraakt aan informatie. Maar onze constante verbinding met elkaar en met het internet maakt ons niet gelukkiger. Misschien moeten we de stekker er maar uittrekken, zoals de Amerikaanse technologiejournalist Paul Miller een jaar lang deed.

BinaryBeide heren zijn op 24 augustus te gast. Toch zijn het niet alleen donkere wolken die op ons afkomen. Technologie biedt ook kansen – bijvoorbeeld in duurzaam vervoer, zorg met behulp van robots of het beschikbaar maken van erfgoed voor een breed publiek.

Het TEDx-thema ‘Are we connected’ is echter breder dan technologie alleen. Dans als remedie tegen Parkinson? Een performance en presentatie van Gotra Ballet gaat er antwoord op geven. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, praat over verbondenheid in de vorm van solidariteit tussen steden. En voor onze eigen Euregio is de vraag of we wel verbonden zijn actueler dan ooit, nu de kandidatuur voor culturele hoofdstad in een finale fase is beland.

En dat is slechts een greep uit het programma. Bijzondere sprekers uit de Euregio en ver daarbuiten maken TEDxEutropolis tot een unieke inspirerende ervaring voor iedereen die wil weten wat de toekomst ons brengt. Toegangskaarten kosten € 75,- voor de hele dag, inclusief drank, rawfood lunch en champagne. Ook een pianoconcert, een eenmalige treinreis tussen Aken en Heerlen, en een borrel en afterparty in de Nieuwe Nor zijn bij de prijs inbegrepen. Uiteraard zorgt de presentator van de dag, DJ en schrijver Dave Haslam, ’s avonds voor de muziek.

TEDxEutropolis is een initiatief van Stichting SocialBeta, dat deze derde editie organiseert in samenwerking met Cultura Nova. Toegangskaarten zijn nog verkrijgbaar aan de balie van Theater Heerlen. Of kijk op www.tedxeutropolis.eu voor kaarten of voor het volledige programma.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen