Zorgpartners Midden-Holland sluit vier zorgcentra door bezuiniging

Array

Gevolgen AWBZ bezuinigingen groot voor Zorgpartners
Als gevolg van het huidige overheidsbeleid en de AWBZ bezuinigingen, heeft Zorgpartners een voorgenomen besluit om de komende jaren ingrijpende veranderingen te realiseren. Op termijn betekent dit sluiting van vier zorgcentra en verschuiving van verzorg- en verpleeghuisplaatsen in de regio Midden-Holland. Zorgpartners blijft vanzelfsprekend thuiszorg leveren in de hele regio en gaat dit verder uitbreiden.

Het beleid van de overheid gaat er vanuit dat cliënten met een bepaalde zorgzwaarte niet meer in zorgcentra opgenomen mogen worden. zorgpartners Midden HollandUitgangspunt wordt dat cliënten zo lang mogelijk thuis blijven wonen en daar thuiszorg ontvangen. Vanaf 1 januari 2013 geldt dit voor de ZZP 1 en 2. Vanaf 1 januari 2014 gaat dit ook voor de ZZP 3 gelden en met ingang van 2016 krijgt ook 50% van de huidige ZZP 4 geen recht meer op (betaald) verblijf in een verzorging- of verpleeghuis. Naar aanleiding van dit ingezette overheidsbeleid ziet Zorgpartners Midden-Holland zich genoodzaakt de komende jaren ingrijpende maatregelen te nemen.

Vanaf 2013 tot 2020 zal Zorgpartners een fors aantal verzorgingshuisplaatsen moeten inleveren (circa 534). Dit heeft tot gevolg dat een aantal centra in de komende zes jaar zal sluiten. Dit geldt voor Moerdregt in Moordrecht, Souburgh in Waddinxveen, Irishof in Gouda en Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel. De consequenties van de sluiting van deze centra en de genoemde verschuiving van plaatsen zullen voor alle centra van Zorgpartners merkbaar zijn. Een deel van de ingeleverde capaciteit verwacht Zorgpartners op te vangen door fors in te zetten op thuiszorg.

De veranderingen hebben veel impact op zowel bewoners, medewerkers als vrijwilligers. De belangen van hen heeft Zorgpartners hoog in het vaandel staan. De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt. Bewoners, medewerkers, vrijwilligers, Ondernemingsraad en Cliëntenraden worden hierbij nauw betrokken.

Bron: Zorgpartners Midden – Holland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen