Aandacht voor jeugd en verslaving op congres Jong geleerd Oud verslaafd?!

roken-200x200Op het congres Jong geleerd, Oud verslaafd?! op 23 september gaat Trimbos medewerker Geurt van de Glind in op de ontwikkeling van een nieuw protocol en nieuwe richtlijn voor de screening, diagnostiek en behandeling van jongeren met ADHD-problematiek en verslaving.

In opdracht van de Stichting Resultaten Scoren wordt dit project uitgevoerd door het Trimbos-instituut, het NISPA en Brijder verslavingszorg. De toetsing van protocol en richtlijn vindt plaats binnen de jeugdverslavingszorg en de jeugd-GGZ.

Het congres Jong geleerd, Oud verslaafd?! wordt georganiseerd door de Stichting Resultaten Scoren en het lectoraat verslavingspreventie van de Hogeschool Windesheim. Op het congres worden voorbeelden van innovatieve interventies voor kwetsbare jeugd met verslavingsproblemen op een interactieve wijze gedeeld met de deelnemers door ontwikkelaars, uitvoerders en wetenschappers.

Er worden o.a. workshops verzorgd door Trimbos medewerkers Lotte Voorham, Anouk de Gee en Liesbeth Naaborgh over de e-learning module Open en Alert: alcohol en drugspreventie in risicosettings, de Wiet-check (een tool om effectief in gesprek te gaan met jongeren die flink blowen) en de vroegsignalering van alcoholproblematiek en jongeren.

Het congres is bedoeld voor professionals in de jeugdzorg en de verslavingszorg, en voor beleidsmakers en bestuurders van gemeenten die binnenkort geconfronteerd worden met de nieuwe Wet op de jeugdzorg.

Meer informatie en aanmelden

Bron: Trimbos Instituut