ALERT wint rechtszaak JBZ

Array

Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Bosch dat het Jeroen Bosch Ziekenhuis het contract met zorg-IT-specialist ALERT niet had mogen ontbinden. De rechter gaf te kennen dat er geen sprake was van verzuim van ALERT en stelde hiermee het ziekenhuis in het ongelijk. De € 9 miljoen claim van het ziekenhuis tegen ALERT is hiermee van tafel.

Dr. Jorge Guimarães, oprichter en directeur van de ALERT groep en Managing Director van ALERT BV, vertelt wat de uitspraak voor hem betekent: “ALERT ziet deze uitspraak als een eerste stap in de goede richting om weer samen te kunnen werken met Nederlandse ziekenhuizen. In het kader van de alsmaar toenemende zorgkosten kunnen producten van ALERT uitkomst bieden, vooral in Nederland waar medische innovatie en onderzoek zo ver gevorderd zijn.”

zorg-rechtHet Jeroen Bosch Ziekenhuis beëindigde in 2011 de samenwerking met ALERT. Doel van die samenwerking was om het ziekenhuis door automatisering kostenefficiënter en patiëntveiliger te maken. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis werd geconfronteerd met budgetverminderingen, veranderende regelgeving en een verhuizing naar een nieuw pand. Tegen die achtergrond werd het contract met ALERT ontbonden. Naar nu blijkt, onterecht. De zorg-IT-specialist werd bijgestaan door advocaten van Kennedy Van der Laan.

Als gevolg van de beëindiging was het Jeroen Bosch Ziekenhuis niet in staat de verwachte voordelen van de software te realiseren. Als gevolg van de nu door de rechtbank afgewezen claim kon ALERT geen nieuwe samenwerkingen aangaan met andere Nederlandse zorgorganisaties. De zorg-IT-specialist leed zowel financiële schade als schade aan haar imago. In een toekomstig proces zal hier aandacht aan worden besteed.

In het licht van de huidige discussie over almaar stijgende zorgkosten ziet ALERT, als wereldwijd bedrijf, een steeds groter wordende rol weggelegd voor haar software-product. ALERT wil daarom ook haar betrokkenheid met de Nederlandse markt onderstrepen. Hierover zegt Guimarães het volgende: “ALERT blijft zeer gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de zorg in Nederland. Daarom willen wij graag samenwerking hervatten, mits onze financiële positie naar behoren wordt afgehandeld. Als Europeanen kunnen we door opnieuw goed samen te werken, de huidige financiële crisis overwinnen.“

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen