Eén bestuurder NOVO stapt op…

Array

Een van de twee bestuursleden van zorginstelling NOVO stapt op. Volgens de raad van toezicht is in onderling overleg besloten dat bestuurder Jaap van der Pol op 1 september weggaat. Volgens NOVO is er geen draagvlak voor de bestuurder. In de verklaring van NOVO wordt niet verwezen naar de ophef na de dood van een bewoonster.De Raad van Toezicht en bestuurder J. van der Pol hebben in onderling overleg besloten dat de heer Van der Pol zijn werkzaamheden voor NOVO, Promens Care en Cosis per 1 september a.s. beëindigt.

Zij hebben geconstateerd dat het draagvlak voor de bestuurder binnen en buiten de organisatiede afgelopen week zodanig is geworden, dat een continuering van zijn werkzaamheden een te grote claim legt op het veranderingsproces waar NOVO zich momenteel in bevindt.

De Raad van Toezicht streeft ernaar binnen twee weken een interim-bestuurder aan te trekken die de al in gang gezette veranderingsprocessen, vooral binnen NOVO, verder vorm zal geven. Veiligheid en kwaliteit van zorg zullen daarbij de hoogste prioriteit hebben.

logo_PGZGzonder_01De heer W. Hadderingh blijft voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht vindt het voor de continuïteit van de organisatie van belang dat zijn ervaring, kennis en expertise aanwezig blijft.

De Raad van Toezicht hoopt dat met het benoemen van een nieuwe interim-bestuurder het vertrouwen van de Centrale Familieraad herwonnen kan worden en vertrouwt erop hiermee een periode van onrust te kunnen afsluiten zodat de organisatie zich kan focussen op de toekomst.

De Ondernemingsraden, de Centrale Familie Raad en de Centrale Cliëntenraden zijn inmiddels door de Raad van Toezicht geïnformeerd.

In een instelling van NOVO in de Groningse plaats Onnen stierf vorig jaar een verstandelijk gehandicapte vrouw, nadat vier personeelsleden haar met geweld tegen de grond hadden gedrukt in een poging haar te kalmeren. Het tehuis werd in mei gesloten.

NOVO en Promens Care functioneren vanaf 1 januari 2013 onder de holding met de naam Cosis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen