Jeugdige patiënten leren koken van topkoks

kooklesOnder het motto ‘Sterren koken voor Sterren’ krijgen ruim twintig jonge patiënten van het Maastricht UMC+ zondag 25 augustus kookles van een aantal gerenommeerde koks. Tijdens het Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht krijgen de kinderen, die allemaal fan zijn van Bert Buis KinderTV, ook nog eens de mogelijkheid om zelf televisie te maken.

Het sterrenkookfestival dat zich afspeelt in de entourage van het grootste eetfestijn van Nederland wordt namelijk mede mogelijk gemaakt door Bert Buis KinderTV. De televisiezender voor kinderen die in het Maastrichtse ziekenhuis liggen geeft de patiënten en hun ouders, broertjes en zusjes de kans om culinair te koken samen met een topkok. Zo organiseren onder andere restaurant/rotisserie Tout à Fait, restaurant/ hostellerie Vivendum en Thiessen Wijnkoopers kookworkshops en -lessen voor de kinderen. Het kookavontuur zal zondag beginnen om 9.00 uur en eindigen om 11.00 uur.

De gasten van Bert Buis worden vantevoren op een bijzondere manier van het Maastricht UMC+ naar het Vrijthof vervoerd. Hoe dat gaat gebeuren moet nog even een verrassing blijven. Voor de koks die zondagmorgen het kookfeestje aanbieden hebben de deelnemende kinderen de afgelopen dagen een creatief cadeau gemaakt, zoals een grappige tekening of een knutselwerkje. Ook de patiënten die niet mee gaan kunnen toch nog meegenieten van het evenement op het Vrijhof. Bert Buis wijdt namelijk een speciale uitzending aan het kookevenemet, die zal worden uitgezonden in het ziekenhuis.