Ouderen genieten van betoverende voorstelling circus Herman Renz

circusDeli XL bezorgt op woensdag 28 augustus 100 ouderen een exclusieve en onvergetelijke voorstelling bij Circus Herman Renz in Etten-Leur. Voor velen is het al jaren geleden dat ze een circusvoorstelling hebben bijgewoond. Deze geweldige dag, inclusief een gezellige lunch in de piste wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Deli XL wil hiermee aandacht vragen voor het probleem van eenzaamheid onder senioren, dat met name in de zomermaanden ernstige vormen aanneemt.

De uitgenodigde ouderen wonen in verzorgingshuizen van Surplus Zorg in Lage Zwaluwe en Zevenbergen, waarbij het zolang mogelijk zelfstandig functioneren centraal staat. Ouderen zijn vaak extra eenzaam in deze warme zomermaanden. “Familie, vrienden en het verzorgend personeel vertrekken massaal op vakantie. Daarnaast is een warme zomer voor hen vaak afzien. Omdat ze door de hoge temperaturen er minder op uit kunnen trekken, zijn hun dagen nóg eenzamer en saaier. Op een dag als deze kijken ze dan ook nog héél lang terug!” aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds.

Ruim 70 medewerkers van Deli XL begeleiden de ouderen, zodat ze ondanks hun beperkingen op de eerste rijen kunnen genieten van deze bijzondere circusvoorstelling. “Als onderdeel van ons MVO-beleid willen we de verbondenheid tussen mensen vergroten en eenzaamheid in de maatschappij verminderen. Wij zijn er deze dag voor deze ouderen. Wij maken een praatje, helpen bij het eten en genieten samen van de show”, zo laat Hans van der Ster, Directeur Operations bij Deli XL weten. Het is voor de foodservice groothandel het derde jaar dat zij samen met het Nationaal Ouderenfonds een zomeractiviteit organiseert. “Iedere keer ben ik weer onder de indruk hoeveel zo’n uitje voor ouderen betekent. Dat motiveert onze medewerkers enorm om zich hiervoor in te zetten.”

Adres: Adres Circus Herman Renz: Brabantpark, Stijn Streuvelslaan in Etten-Leur.

Programma:

12:15 – 13:00 uur Ontvangst ouderen
13:00 uur Welkom en opening door directie Deli XL (Hans van der Ster) en Nationaal Ouderenfonds (Jan Romme) in de piste met koffie & thee.
13:00 – 14:30 uur Lunch
15:00 uur Aanvang voorstelling.
17:30 uur Einde voorstelling.

Deli XL – www.Deli XL.nl
Deli XL is totaalleverancier voor de foodservice markt. Wij zijn onze klanten in horeca, catering en zorg van dienst met betrouwbare leveringen, een totaal assortiment en additionele diensten.

Met passie voor food en passie voor service werken we aan het bereiken van een gezond resultaat. Voor onze medewerkers, voor onze klanten en voor ons bedrijf. Wij nemen daarbij actief en met een eigen visie onze verantwoordelijkheid voor medewerkers, klanten en de maatschappij.

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland die het moeilijk hebben, met concrete diensten en activiteiten. Het Ouderenfonds bestrijdt eenzaamheid en armoede onder ouderen. Daarnaast maakt zij zich sterk om de veiligheid te vergroten en een gezonde oude dag te bevorderen. Activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid. Zo maakt het Nationaal Ouderenfonds écht verschil in het leven van ouderen. Meer informatie is te vinden via: www.ouderenfonds.nl.
Dit is een origineel bericht van Nationaal Ouderenfonds
Bron: ANP Perssupport