Verklaring Alpe d’Huzes in zake declaraties medeoprichter

0
183

In diverse media zijn berichten verschenen over een bedrag van 160 duizend euro dat een van de oprichters van Alpe d’HuZes, Coen van Veenendaal, heeft gedeclareerd voor werkzaamheden voor de stichting Inspire2Live. Het ontvangen van geld voor werkzaamheden is in strijd met het strikte antistrijkstokbeleid van de stichting Alpe d’HuZes.

Uit de jaarstukken van de Stichting Inspire2Live die onlangs op hun site zijn gepubliceerd blijkt het totaalbedrag dat Coen van Veenendaal ontvangen heeft voor zijn werkzaamheden 215.801 euro te bedragen.

Het bestuur van Alpe d’HuZes distantieert zich van de keuze van Coen van Veenendaal en Inspire2Live om Van Veenendaal werkzaamheden tegen betaling uit te laten voeren. Inspire2Live had zich moeten realiseren dat het moreel onwenselijk is als een van de oprichters van Alpe d’HuZes betaalde werkzaamheden verricht.

Alpe_D_HuzesHet Alpe d’HuZesbestuur heeft in 2010 een subsidieaanvraag gekregen van de stichting Inspire2Live voor het programma Understanding Life. Via de normale toekenningsprocedure is door Alpe d’HuZes en KWF Kankerbestrijding (inclusief Wetenschappelijke Raad) een subsidie toegekend voor een uitstekend programma. In het programma was ook opgenomen een post voor bureaukosten, programmamanagement en dergelijke.

In de herfst van 2010 heeft Coen van Veenendaal laten weten dat hij in dat programma aan de slag zou gaan. Het toenmalige bestuur van Alpe d’HuZes heeft aangegeven dat dit alleen kon als hij uit de organisatie van Alpe d’HuZes zou stappen.

In april 2011 is er een opvolger voor zijn functie als voorzitter gevonden in de persoon van Johan van der Waal.

De toekenning en verantwoording over de verstrekte subsidies loopt via KWF Kankerbestrijding en ook het project Understanding Life legt daar verantwoording af.
Afgelopen week heeft de Stichting Inspire2Live haar jaarverslagen van 2010 en 2011 gepubliceerd, waaruit de hoogte blijkt van de vergoedingen aan Coen van Veenendaal door het programma Understanding Life. Het bestuur van Alpe d’HuZes is ook geschokt over de hoogte van die vergoedingen.

Vorig artikelNieuw medicijn tegen ziekte van Crohn op komst
Volgend artikelVerklaring Inspire2Live over betalingen door Alpe d’Huzes
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.