Ontmoetingssite voor mensen met verstandelijke beperking

Array

De eerste landelijke ontmoetingssite voor mensen met een verstandelijke beperking kan rekenen op de steun van meerdere BN’ers als Wilfred Genee, Sophie Hilbrand en Jan Vayne. Ook franchisenemers van een landelijke winkelketen, die hun lunchroom beschikbaar stellen als ontmoetingspunt, bevelen vriendenvoorhetleven.nl van harte aan.

Stichting Vrienden voor het Leven is opgericht voor mensen met een verstandelijke beperking en van achttien jaar of ouder. Initiatiefneemster Dilys Derksen uit Kampen heeft in haar dagelijks werk veel contact met deze doelgroep en constateerde, dat er nog geen landelijke ontmoetingssite was voor deze mensen. “Dat terwijl zij ook heel graag vrienden of relaties willen. Vaak worden deze mensen door instanties en websites op een kinderlijke manier benaderd met vooral veel tekeningen. Wij vinden dat dat anders kan en benaderen hen daarom graag als gewone mensen. Bij Vrienden voor het Leven voelen mensen zich echt een jonkvrouw of prins op het witte paard.”

vriendenvoorhetlevenShownieuws
De stichting – zonder winstoogmerk – was nog maar net opgericht, toen Vrienden voor het Leven ruim voor de lancering van haar datingsite al in het nieuws kwam. Tv-presentator Wilfred Genee van Voetbal International wilde – nadat hij daarvoor was benaderd – graag zitting nemen in het comité van aanbeveling. Dat schreef hij november vorig jaar in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Shownieuws van SBS6 pikte dat op en wijdde er een item aan.

BN’ers
Genee schrijft op vriendenvoorhetleven.nl onder meer: “In de liefde behoren geen beperkingen te bestaan. Dat neemt niet weg dat het leven ons soms bepaalde beperkingen heeft opgelegd. Dat mag niet betekenen dat er voor mensen met een dergelijke beperking geen ruimte voor de liefde zou bestaan.” Andere BN’ers die de datingsite ondersteunen zijn: cabaretier Hans Liberg, pianist Jan Vayne, presentatrice Sophie Hilbrand, schaatscoach Ab Krook, boer Willem, acteur Hugo Haenen, organist/dirigent Martin Mans, musicalster Wieneke Remmers en singer/songwriter Erwin Nyhoff. Tv-producent Endemol gaf toestemming om de merknaam Vrienden voor het Leven (van de gelijknamige Nederlandse komedieserie) te gebruiken. Een betere start dan de steun van deze BN’ers kan Vrienden voor het Leven zich niet wensen.

Winkelketen
Ook meer dan zestig franchisenemers van een van de bekendste landelijke winkelketens reageren enthousiast op de datingsite. Zij stellen hun lunchrooms verspreid over heel Nederland beschikbaar als ontmoetingspunten. “Onze leden kunnen elkaar daar in alle rust ontmoeten. Thuis afspreken is voor hen de eerste keer misschien nog niet aan de orde. Deze horecagelegenheden zijn daarvoor gezellige en veilige locaties. Bovendien, profiteren onze leden op vertoon van onze clubpas van 15 procent korting. Daarnaast hebben de franchisenemers onze website ook nog eens gesponsord.”

Profiel
En die website slaat goed aan volgens de moeilijk lerende Angelique uit Hoorn, die zich onlangs heeft aangemeld. “Deze site is precies wat ik zoek. Ik heb nog maar net een profiel aangemaakt, dat nog niet eens klaar is, en heb al meerdere reacties ontvangen. Hopelijk zit er een geschikte persoon tussen. Ik zoek een serieuze man voor een vaste relatie, maar wil geen kinderen. Waar hij woont, is minder belangrijk. Als het maar klikt.”

Veiligheid
Vrienden voor het Leven is alleen bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. “Zo willen we de veiligheid voor onze doelgroep garanderen”, aldus Derksen. “Inschrijvingen kunnen alleen plaatsvinden na goedkeuring van de begeleider van onze leden. Dan weten wij zeker dat er betrouwbare organisaties en beroepskrachten meekijken. Bovendien, screent Vrienden voor het Leven alle aanmeldingen en kunnen wij misbruik zo nodig constateren.”
Vrienden voor het Leven heeft via haar website en ontmoetingsruimtes in ruim zestig lunchrooms een landelijke dekking. De datingsite is ook te volgen via Facebook en Twitter.

Informatie en aanmeldingen: www.vriendenvoorhetleven.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen