Verscherpt toezicht Stichting Het Hof in Ingen

Array

IGZ_824x675De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelt Stichting Het Hof in Ingen onder verscherpt toezicht voor de duur van zes maanden. Tijdens bezoeken aan de drie locaties van Het Hof in Ingen, Wageningen en Woudenberg stelde de inspectie ernstige tekortkomingen vast. Stichting het Hof biedt 24-uurs opvang aan 20 jeugdigen met psychische problemen en/of een verstandelijke handicap. Zij kunnen door hun complexe meervoudige problematiek niet thuis wonen.

De inspectie volgt Stichting Het Hof al geruime tijd kritisch omdat zij niet tevreden is over de resultaten van de verbetermaatregelen die sinds 2012 na inspectiebezoeken moesten worden genomen. Het verscherpt toezicht is ingesteld per 26 augustus als gevolg van bezoeken die de inspectie heeft gebracht aan de drie locaties. Daarbij constateerde de inspectie dat alle drie de locaties van Het Hof nog steeds niet voldoen aan de normen voor verantwoorde zorg.

De inspectie zal in de periode van verscherpt toezicht zowel aangekondigde als onaangekondigde bezoeken brengen.
Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen