Symposium Anoph-/Microphthalmie over de oogprothese bij kinderen

Array

VUmcEen uniek symposium Anoph-/Microphthalmie
De oogprothese bij kinderen
Op 28 september zal in het VU Medisch Centrum te Amsterdam een symposium gehouden worden, dat speciaal gewijd is aan Anoph-/Microphthalmie. Deze zeer zeldzame aandoening komt voor bij kinderen. Zij worden geboren zonder oogjes of met een te klein oogje.

Het is de eerste maal dat in Nederland een symposium over dit onderwerp wordt gehouden. Het symposium wordt georganiseerd door patiëntenvereniging OOG in OOG.

Ouders en professioneel betrokkenen, zoals oogartsen, studenten, oogprothesemakers, huisartsen, kinderartsen en verpleegkundigen, kunnen dan kennis nemen van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van deze aandoening.

De ouders kunnen dankzij deze informatie wellicht een betere behandelkeuze maken voor hun kind. De professionals kunnen door een uitgebreidere kennis bijdragen aan een betere zorg voor deze kinderen.

Op dit bijzondere symposium geven onderstaande sprekers een lezing:

Prof. Dr. H.J. Simonsz, Erasmus MC,
Dr. Dyonne Hartong, oogarts, oculoplastisch/orbitaspecialist, Vumc
en mevrouw Frédérique Bak, ocularist (oogprothesemaker)

Het programma start om 13.00 uur en zal ongeveer duren tot 16.30 uur. Het volledige programma met de inhoudelijk toelichting staat ook op www.ver-ooginoog.nl/fileadmin/user_upload/Documenten/PDF/uitnod_toel_prog.pdf

Meer informatie over Vereniging OOG in OOG vindt u op www.ver-ooginoog.nl/.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen